χαπι για διακοπη κυησης | εχω διαστολη | γιογκα ασκησεις χαλαρωσης | μικροκυτταρικος καρκινος πνευμονα

Ο τυφοειδής πυρετός μεταδίδεται και με το σεξΓια πρώτη φορά στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε μετάδοση του τυφοειδούς πυρετού με σεξουαλική επαφή, χωρίς μάλιστα η χρήση προφυλακτικού να προστατεύει από τη μετάδοση της νόσου. Οπως ανακοινώθηκε στο 50ο ετήσιο Επιδημιολογικό Συνέδριο του CDC, εννέα άνδρες από το Οχάιο προσεβλήθησαν από τυφοειδή πυρετό, μετά από ερωτική συνεύρεση.

Πρόκειται για μια συστηματική λοίμωξη από σαλμονέλλα (δεν έχει σχέση με τη συχνότατη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλλα), η οποία εάν μείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε κατάσταση χρόνιας φορίας ή να έχει μοιραία κατάληξη. Μέχρι σήμερα είναι γνωστό, ότι ο τυφοειδής πυρετός μεταδίδεται μέσω της κατάποσης μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Πηγή της λοίμωξης θεωρείται ο ένας άνδρας, ο οποίος εικάζεται ότι μολύνθηκε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Πόρτο Ρίκο. Οι ασθενείς εμφάνισαν πυρετό, κοιλιακό πόνο, ανορεξία και πονοκέφαλο. Μάλιστα, σε μερικούς από αυτούς, παρουσιάστηκε και η χαρακτηριστική τυφική ροδάνθη (το μικροκηλιδώδες εξάνθημα του τυφοειδούς).

'Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται σεξουαλική μετάδοση του τυφοειδούς πυρετού' δήλωσε η Δρ Megan E. Reller, υπεύθυνη του CDC (Κέντρο Ελέγχου των Λοιμώξεων), επισημαίνοντας ότι το προφυλακτικό δεν είναι πιθανό ότι ασκεί προφυλακτική δράση και συνιστώντας στους ασθενείς με τυφοειδή να απέχουν ερωτικά, μέχρις ότου οι καλλιέργειες κοπράνων γίνουν αρνητικές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.