βαρη απο ποια ηλικια | ασθενειες γαλοπουλας | εμβολιο τετανου διφθεριτιδας | ???????? ??? ????????

Δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση το AIDSΜία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι η μάστιγα του αιώνα είναι προϊόν πειραμάτων σε ανθρώπινα εργαστήρια και σύμφωνα με την οποία η επιδημία του AIDS προήλθε από την πειραματική χορήγηση του εμβολίου της πολιομυελίτιδας σε χιμπατζήδες, στις αρχές της δεκαετίας του 50, φαίνεται ότι δεν ισχύει. Βρετανοί και Γάλλοι επιστήμονες, μετά από συνδυασμένες επιστημονικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature, ανακοίνωσαν ότι 'η ανάλυση του DNA από διατηρημένα δείγματα του εμβολίου, δεν έδειξε την ύπαρξη από ίχνη HIV/SIV (SIV είναι ο ιός του HIV στους πιθήκους), ούτε την ύπαρξη κυτταρικών ιχνών από χιμπατζήδες'.

Συγκεκριμένα, δείγματα του εμβολίου εξετάστηκαν από το 'National Institute for Biological Standards and Control' στο Λονδίνο και από το ινστιτούτο Pasteur στο Παρίσι. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν βρέθηκαν ίχνη του ιού ή ίχνη από κύτταρα χιμπατζή. Αντίθετα, βρέθηκαν ίχνη από πιθήκους του γένους μακάκους, γεγονός που ενισχύει την άποψη, ότι το συγκεκριμένο είδος ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στα πειράματα.

Η θεραπεία για το εμβόλιο πολιομυελίτιδας διατυπώθηκε από το δημοσιογράφο Edward Hooper, ο οποίος στο βιβλίο του 'The River', ισχυρίζεται, ότι ο ιός διαδόθηκε στους ανθρώπους, έπειτα από δοκιμή του συγκεκριμένου εμβολίου σε νεφρούς χιμπατζήδων μολυσμένων με SIV.

Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίας στηρίζονται στο ότι η εμφάνιση των υποτύπων του AIDS, έγινε σχεδόν ταυτόχρονα, πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με τη ταυτόχρονη μετάδοση πολλών ιών από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους, μέσω ενός μολυσμένου εμβολίου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη άποψη καταρρίφθηκε ταυτόχρονα από επιστήμονες του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης και των 'Εργαστηρίων Ρετροϊών' στο Μονπελιέ στη Γαλλία. Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες μελέτησαν τη γενετική ποικιλομορφία του HIV στο Κονγκό και βρήκαν ότι είναι τέτοια, ώστε να δικαιολογεί την παρουσία όλων των υποτύπων που παρουσιάζονται στον κόσμο.

Υποστηρίζουν ότι με βάση την εικόνα που αντιμετώπισαν στην Αφρική, είναι πολύ πιθανό, ο ιός να μεταφέρθηκε στον άνθρωπο, είτε από τραυματισμό κατά τη διάρκεια κυνηγιού, είτε μετά από κατανάλωση μολυσμένου κρέατος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.