επιταση του βραγχαγγειακου στοιχείου στις πνεύμονες πυλες | πετσες στα χειλη

Πρώιμη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα από τα πτύελαΜια εργαστηριακή εξέταση υψηλής ευαισθησίας, η οποία θα ανιχνεύει κύτταρα του καρκίνου του πνεύμονα στο αίμα ή στα πτύελα, μπορεί να οδηγήσει στην πρώιμη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, από τον καθηγητή Magnus von Knebel Doeberitz και δημοσιεύθηκε στο "International Journal of Cancer", η χρησιμοποίηση μιας υπερευαίσθητης τεχνικής, της RT-PCR, βοήθησε στην εξέταση επτά διαφορετικών κυτταρικών δεικτών.

Η ανίχνευση του RNA αυτών των κυττάρων οδήγησε στη διαπίστωση ότι ήταν παρόντα στα καρκινικά κύτταρα, αλλά όχι στα κύτταρα φυσιολογικών εθελοντών, ή πασχόντων από άλλα μη καρκινικά πνευμονικά νοσήματα.

Στην πραγματικότητα, αυτό το τεστ ήταν τόσο ευαίσθητο, ώστε μπορούσε να ανιχνεύσει μέχρι και 10 καρκινικά κύτταρα, σε 10 ml αίματος ή και 100 καρκινικά κύτταρα, σε 5 ml πτυέλων.

Όταν το τεστ χρησιμοποιήθηκε σε 175 ασθενείς, ύποπτους για καρκίνο του πνεύμονα, βρέθηκε θετικό στο αίμα του 50% ασθενών με μικροκυτταρικό καρκίνο πνεύμονα. Το αντίστοιχο ποσοστό στα πτύελα για τον ίδιο τύπο καρκίνου ήταν 22%. Το ποσοστό της εξέτασης αίματος στο μη μικροκυτταρικό καρκίνο ήταν 27%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή "τα δεδομένα δείχνουν ότι τα ειδικά RT-PCR πρωτόκολλα, επιτρέπουν την πρώιμη ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων και ίσως και των προ-καρκινικών κυττάρων στα πτύελα, προσφέροντας ελπίδες για έγκαιρη αντιμετώπιση".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.