φτερουγισματα | αριθμιες καρδιακεσ | ποτο με red bull | έντονος χτυπος καρδιάς που προκαλεί βηχα

Αίμα παραγόμενο από βοοειδή για χρήση στον άνθρωπο


Με βάση πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό Nature εγκρίθηκε η χρήση ενός νεοεμφανιζόμενου προϊόντος που δρα ως υποκατάστατο του αίματος και παράγεται από τα βοοειδή . Η έγκριση της χρήσης αφορά μόνο τη Νότια Αφρική, ενώ σύντομα προωθείται στην Αμερική και στη συνέχεια στην Ευρώπη. Η ουσία αυτή προέρχεται από την αιμογλοβίνη των βοοειδών της Αμερικής που προορίζονται για σφαγή . Οι εκπρόσωποι της εταιρίας παραγωγής ισχυρίζονται πως οι κτηνοτροφικές μονάδες πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και πως προσκομίζονται πλήρη στοιχεία για την προέλευση των αγελάδων, το ιατρικό ιστορικό και την τροφή τους. Εξάλλου, κατά τη διαδικασία καθαρισμού του προϊόντος απομακρύνονται οι μολυσματικοί παράγοντες όπως ο ιός που προκαλεί AIDS ή ηπατίτιδα C, καθώς και οι μεταγωγείς της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας , σύμφωνα πάντα με την άποψη της παρασκευάστριας εταιρίας . Τέλος, ενισχυτικό στη θετική αντιμετώπιση του προϊόντος αποτελεί και το δεδομένο πως η συγκεκριμένη ουσία εμφανίζεται συμβατή με οποιονδήποτε τύπο αίματος.

Ο Luc Noel, επικεφαλής της μονάδας ασφάλειας αίματος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας , πιστεύει πως η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος είναι χρήσιμη στις αγροτικές περιοχές της Νότιας Αφρικής δεδομένης της δυσκολίας εύρεσης ασφαλούς αίματος .

Οι στατιστικές μελέτες άλλωστε καταδεικνύουν πως στις συγκεκριμένες περιοχές το αίμα ενός στους πέντε ενήλικες είναι μολυσμένο με τον ιό που προκαλεί AIDS. Είναι επομένως δύσκολη και ριψοκίνδυνη η χρήση αίματος από ντόπιους δότες για τις χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και για την αντιμετώπιση των περιστατικών οξείας αναιμίας.

Εκείνο όμως που δεν ξεκαθαρίζεται επαρκώς είναι το αν η χρήση ενός τέτοιου είδους υποκατάστατου κρίνεται χρήσιμη και ακίνδυνη για τα δεδομένα της συγκεκριμένης περιοχής με τα παραπάνω προβλήματα εύρεσης ασφαλούς αίματος ή αν το προϊόν αποτελεί γενικότερα μια λύση επιλογής και όχι ενδεχομένως μια λύση ανάγκης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.