πολφυτιδα | χονδρομαλάκυνση | μετα το πτυχιο ψυχολογιας | ΤΡΙΧΩΤΑ ΑΙΔΟΙΑ | αιμοραγια στο ανωτερο πεπτικο

Ασκηση με δίαιτα κατά τον θηλασμό απαιτεί βιταμίνη Β6Οι θηλάζουσες μητέρες που έχουν πάρει πολλά κιλά κατά την εγκυμοσύνη, όταν ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος και ασκούνται, θα πρέπει να λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης Β6. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα στις ΗΠΑ.

Ο θηλασμός δημιουργεί αυξημένες ανάγκες στη γυναίκα, τόσο σε ενέργεια, όσο και σε θρεπτικά συστατικά. Οι ανάγκες για βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για το νεογέννητο, είναι αυξημένες και η συγκέντρωσή της, στο μητρικό γάλα, εξαρτάται από την πρόσληψη της μητέρας.

Η σωματική άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει τις απαιτήσεις για Β6, γιατί αυξάνει τη χρήση και την αποβολή της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Οι θηλάζουσες μητέρες που συμμετείχαν στη μελέτη, είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος από 25 έως 30. Χωρίστηκαν σε διαφορετικές ομάδες.

Η μία ομάδα περιόρισε την ενεργειακή πρόσληψη κατά 500 θερμίδες και παράλληλα περιέλαβε σωματική άσκηση, για μια περίοδο 4 εβδομάδων. Η άλλη ομάδα δεν περιόρισε τις θερμίδες και δεν είχε σωματική άσκηση για την περίοδο αυτή. Ολες οι γυναίκες έλαβαν συμπλήρωμα βιταμίνης Β6.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο περιορισμός της ενεργειακής πρόσληψης και η άσκηση από 4-14 εβδομάδες, σε υπέρβαρες θηλάζουσες μητέρες, που λαμβάνουν συμπλήρωμα Β6, δεν επηρεάζει τα επίπεδα της βιταμίνης στη μητέρα ή την ανάπτυξη του μωρού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.