αναιμια και θυροειδης | παραφινόλουτρο | τραχειοβρογχίτιδα | παθησεις στομαχιου

Ο υπερπληθυσμός απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματαΗ διαρκής καταστροφή στις παράκτιες ζώνες της Γης, που εντείνεται κάτω από την δημογραφική πίεση, απειλεί σοβαρά την ισορροπία στα θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη μας, σύμφωνα με το Ιδρυμα World Resources Insitute.

Περίπου το 30% των εδαφών που βρίσκονται στην ακτογραμμή του πλανήτη έχει τροποποιηθεί σε σημαντικό βαθμό, ή έχουν εντελώς καταστραφεί εξαιτίας του υπερπληθυσμού, της βιομηχανικής εκμετάλλευσης, και του τουρισμού, υπογραμμίζει η έκθεση.

Τέσσερις στους δέκα κατοίκους στον πλανήτη μας ζουν σε απόσταση μικρότερη των 100 χλμ από τις ακτές. "Οι πληθυσμοί στις παράκτιες ζώνες πολλαπλασιάζονται και στο μέτρο που αυξάνει ο αριθμός τους, πολλαπλασιάζονται και οι πιέσεις που δέχονται τα οικοσυστήματα των παραλίων", προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Τζόναθαν Λας.

"Στην περίπτωση που η κατάσταση δεν αλλάξει το συντομότερο, το μέλλον στις παράκτιες ζώνες διαγράφεται ζοφερό. Τα παράκτια οικοσυστήματα, όπως οι κοραλλιογενείς λιμνοθάλασσες, οι βάλτοι και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι κινδυνεύουν να εξαφανισθούν", προειδοποιεί ο ίδιος.

Η υπερεκμετάλλευση των παρακτίων πλουτοπαραγωγικών πηγών μεταφράζεται σε μείωση των αποθεμάτων θαλάσσιων ειδών, σε αύξηση της μόλυνσης, στην επιδείνωση των διαβρωτικών φαινομένων και στην ελάττωση της βιοποικιλότητας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.