περιαρθριτιδα ωμου αιτια | ερπητική στοματίτιδα | πως μεταδιδονται τα χλαμυδια απο γατα σε γατ | ηπατιτιδες

Νέα απειλή για την παγκόσμια κτηνοτροφίαΜία νέα θανατηφόρα ασθένεια των χοίρων μπορεί να εξαπλωθεί από την Ευρώπη ακόμα και μέχρι την Ασία και τη Λατινική Αμερική και όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις εισαγωγές τους, δήλωσε ο κ. Πίτερ Ρέντερ, υπεύθυνος στον οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, αρμόδιος για τις ιογενείς ασθένειες.

Οπως εξήγησε ο κ. Ρέντερ, η ασθένεια αυτή η οποία είναι γνωστή ως σύνδρομο PMW και στην καλύτερη περίπτωση αποδυναμώνει τα ζώα και στη χειρότερη τα σκοτώνει, μπορεί να εξαπλωθεί σε περιοχές όπου εκτρέφονται με εντατικούς ρυθμούς χοίροι, όπως η Απω Ανατολή και η Λατινικη Αμερική .

"Οι χώρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις εισαγωγές χοίρων από οποιαδήποτε πηγή και θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικά υγείας", διευκρίνισε ο Ρέντερ.

Το σύνδρομο αυτό έχει ήδη εξαπλωθεί στο 40% των βρετανικών κοπαδιών χοίρων και όπως αναφέρουν οι ειδικοί εκατοντάδες χιλιάδες ζώα είτε θα πεθάνουν από την ασθένεια ή θα σφαγιαστούν για προληπτικούς λόγους, δίνοντας το "τελειωτικό χτύπημα" στους κτηνοτρόφους της χώρας που δεν έχουν ακόμα συνέλθει από την επιζωοτία του αφθώδους πυρετού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.