βουβωνοκήλη συμπτωματα | φυσικοθ τροποι για καταπολεμηση ψωρας στα σκυλια | ωτοσκληρυνση ομοιοπαθητικη

Iός σχετίζεται με τη σχιζοφρένειαΡετροϊός, ο οποίος εισβάλλει στον ανθρώπινο γενετικό κώδικα, μπορεί να σχετίζεται με την εμφάνιση σχιζοφρένειας. Οι επιστήμονες μάλιστα θεωρούν ότι η είσοδος του συγκεκριμένου ιού στο ανθρώπινο DNA, έγινε πριν από εκατομμύρια χρόνια και μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι αυτό το εύρημα δεν εξηγεί πλήρως την παθογένεια της σχιζοφρένειας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, της Βαλτιμόρης, μελέτησαν το εγκεφαλονωτιαίο υγρό υγιών εθελοντών και διεγνωσμένων σχιζοφρενών. Διεπίστωσαν ότι το υγρό στους δεύτερους, παρουσίασε μια ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση ρετροϊών, σε σύγκριση με τους υγιείς εθελοντές. Παράλληλα, ο ιός βρέθηκε στο 27% των ασθενών με οξεία σχιζοφρένεια και μόλις στο 7% των ασθενών με χρόνια νόσο.

Οι ρετροϊοί εργάζονται με έναν πολύ έξυπνο τρόπο: Ζούν μαζί με τον οργανισμό και κατορθώνουν να μιμηθούν τις λειτουργίες του οργανισμού με τέτοιο τέλειο τρόπο, ώστε ο οργανισμός να θεωρεί τους ρετροϊούς, δικά του κύτταρα. Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να επιλύσουν οι ασθενείς που ασχολούνται με το AIDS (ο πιο διάσημος ρετροϊός).

Ο Δρ. Robert Yolken, ένας από τους υπευθύνους της έρευνας, δηλώνει ότι "απώτερος στόχος μας είναι να παρέμβουμε στους ρετροϊούς με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνονται ενεργοί". Τα ευρήματα δημοσιεύονται στην "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.