οστεοπόρωση σε μετεμηνοπαυσιακες γυναικες | paraplus | εμβολιο γριπης 2014 | stenvsh aorths

Παροπλίζονται τα ορθοπεδικά χειρουργεία λόγω χρεών



Σε 35 δις. δραχμές ανέρχονται οι οφειλές των Νοσοκομείων προς τους προμηθευτές εμφυτεύσιμων ορθοπεδικών υλικών. Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται σε όλες σχεδόν τις ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις, (όπως κατάγματα και αρθροπλαστικές). Σε δελτίου τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού αναφέρονται τα εξής:

Σε Γενική Συνέλευση του ΠΑ.ΣΥ.ΠΟ.Υ. 43 εταιρείες συμφώνησαν ομόφωνα να προχωρήσουν στις 7 Μαίου 2001, σε απόσυρση των εργαλείων και των παρακαταθηκών τους από 10 νοσοκομεία (ΚΑΤ, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Κρατικό Νικαίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ’γιος Ανδρέας Πατρών, Νοσοκομείο Καλαμάτας, Νοσοκομείο "Αγία Όλγα", Νοσοκομείο Αγρινίου).

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι προμηθεύτριες εταιρείες παρέχουν, για χρήση δωρεάν, στα Νοσοκομεία τα χειρουργικά εργαλεία που χρειάζονται για την πραγματοποίηση των ορθοπεδικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Παρέχουν επίσης παρακαταθήκες πλήρων σειρών υλικών από τις οποίες χρησιμοποιούνται όσα υλικά χρειάζονται για κάθε επέμβαση και κατόπιν αντικαθίστανται. Χωρίς αυτά τα εργαλεία και υλικά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σχεδόν καμία ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση.

Η αξία αυτών των εργαλείων και υλικών ανέρχεται σε πάνω από 20 δις. δραχμές. Τα εργαλεία και τα υλικά αυτά συχνά καταστρέφονται ή και χάνονται επιβαρύνοντας τις εταιρείες με την αντικατάστασή τους.

Παρά το γεγονός ότι ο Ν.2469/97 προβλέπει εξόφληση μέσα σε 90 ημέρες από την προμήθεια των ειδών, τα κρατικά Νοσοκομεία καθυστερούν ανεξέλεγκτα τις πληρωμές αδιαφορώντας για τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην ομαλή τροφοδοσία τους.

Οι εταιρείες του κλάδου που είναι απόλυτα συνεπείς προς τις υποχρεώσεις στο Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, αποδίδουν τον ΦΠΑ των πωλήσεών τους τον επόμενο μήνα, αλλά τον εισπράττουν μετά από 12-23 μήνες.

Καλούνται επίσης να αντικαταστήσουν υλικά, το κόστος των οποίων αυξήθηκε λόγω της αύξησης των ισοτιμιών των ξένων νομισμάτων έναντι της δραχμής, καθ΄ην στιγμή μάλιστα δεν επιτρέπεται αύξηση των τιμών πώλησης που έχουν καθοριστεί με "πλαφόν".

Η πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών του κλάδου έχει πλέον εξαντληθεί, και οι τράπεζες αρνούνται την εκχώρηση των απαιτήσεων από τα Νοσοκομεία διότι αυτές θεωρούνται πλέον επισφαλείς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.