υψηλη χοληστερινη | τι ειναι ο μεσος εγκεφαλος | συγγενης καταρρακτης | κυτταρομεγαλοιος | ονειρωξεις

Μεταγγίσεις στα χειρουργεία με το αίμα του ασθενήΤην ανακύκλωση του αίματος που χάνουν κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης οι ασθενείς, προωθεί με εντατικούς ρυθμούς το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας. Η διαδικασία αυτή, που προφυλάσσει τους ασθενείς από μόλυνση από διάφορους ιούς, όπως ο ιός του AIDS και της ηπατίτιδας Β, επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά την έξαρση των κρουσμάτων της νόσου των τρελών αγελάδων και των κινδύνων που αυτή συνεπάγεται για την δημόσια υγεία. Η ανακύκλωσητου αίματος που συλλέγεται κατά την διάρκεια της επέμβασης, είναι μια διαδικασία η οποία χρησιμοποιείται από τους γιατρούς περισσότερο από δύο δεκαετίες, αλλά ελάχιστα νοσοκομεία στην Αγγλία την χρησιμοποιούν.

Οπως εξήγησε στο BBC, ο ειδικός στις μεταγγίσεις παθολόγος Dr Michael Thomas, το 15% όλων των χειρουργικών επεμβάσεων στην Αγγλία μπορούν να διεκπεραιωθούν με αυτή την μέθοδο, η οποία συνίσταται στην συλλογή του αίματος που χάνει ο ασθενής κατά την διάρκεια του χειρουργείου, τον διαχωρισμό στην συνέχεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την επαναπροώθηση τους στην κυκλοφορία του ασθενούς. Η μέθοδος αυτή, πέρα των άλλων πλεονεκτημάτων, θα περιορίσει σημαντικά και τις δαπάνες για την επεξεργασία του αίματος που συλλέγεται από τις υπηρεσίες αιμοδοσίας, καθώς από αυτό απομακρύνονται τα λευκά αιμοσφαίρια που θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση του δέκτη από την νόσο του Κρόϊτσφελντ Γιακομπς (νόσος των τρελών αγελάδων).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.