ερυθηματωδης λυκος κληρονομικοτητα | μονο βιοψια μαστου | λευκοκυττάρωση | καταγμα καταπονησης ηβικου κλάδου

Οι καλύτερες πηγές ασβεστίουΟι καλύτερες φυσικές πηγές ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα ενισχυμένα με ασβέστιο τρόφιμα και ποτά. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε άρθρο ερευνητών από την Εθνική Επιτροπή Γαλακτοκομικών Προϊόντων των ΗΠΑ και δημοσιεύονται στο τεύχος Απριλίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American College of Nutrition.

Η σπουδαιότητα του ασβεστίου για τον οργανισμό αλλά η χαμηλή πρόσληψή του, που παρατηρείται στον πληθυσμό των ΗΠΑ έχει οδηγήσει του επιστήμονες σε μελέτες του καλύτερου τρόπου πρόληψης του πολύτιμου αυτού στοιχείου.

Τα τρόφιμα θα πρέπει να αποτελούν την πρώτη προτίμηση για τη λήψη ασβεστίου ώστε να είναι προσλαμβάνονται επαρκείς ποσότητες. Το γάλα και τα προϊόντα του, εκτός από το ό,τι είναι πλούσια σε ασβέστιο προσφέρουν και μεγάλη απορρόφηση του στοιχείου.

Αντίθετα τα σκούρα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά ενώ περιέχουν σημαντικές ποσότητες ασβεστίου δεν προσφέρουν καλή βιοδιαθεσιμότητα, περιορίζοντας την απορρόφηση.

Η χρήση συμπληρωμάτων από την άλλη, ενώ αποτελεί μια επιλογή για όσους δεν προσλαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρόσληψη ασβεστίου από τις φυσικές του πηγές.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.