φλεβες στομαχου | το εμβόλιο της λισας καθε πότε πρεπει να γίνετεαι στο σκύλο; | ιλεος εντερου

Σημαντικά μέτρα πρόνοιας από το υπουργείο ΥγείαςΤη δημιουργία 1800 μονάδων πρόνοιας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Ο νέος σχεδιασμός για την πρόνοια θα κοστίσει 95 δισ. δρχ, από τα οποία το ένα τέταρτο θα προέλθει από εθνικούς πόρους.

Οι μονάδες αυτές θα απευθύνονται σε ηλικιωμένους, σε παιδιά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ θα εφαρμοστούν και 50 προγράμματα προάσπισης και προαγωγής Υγείας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης ελλήνων Τσιγγάνων, καθώς και 400 προγράμματα για την ανάπτυξη του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, προβλέπεται η δημιουργία Κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία και επέκταση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".Θα δημιουργηθούν 1000 νέες δομές ώστε να καλυφθεί η επικράτεια. Προβλέπεται επίσης να ιδρυθούν 80 κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων, στα οποία τα άτομα αυτά θα μπορούν να απασχολούνται από τις 8 έως τις 3:30 το μεσημέρι.

Ειδική μεταχείριση θα έχουν στο νέο προνοιακό χάρτη τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και οι άποροι. Τα περισσότερα προνοιακά ιδρύματα κυρίως αυτά που αφορούν παιδιά, θα εποπτεύονται από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το πακέτο της μεταρρύθμισης στην πρόνοια εκτιμάται ότι για να λειτουργήσει θα πρέπει να απασχοληθούν πάνω από 8.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα προσληφθούν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.