μιτροειδους | εγχειρηση σκωληκοειδίτιδας | πονο στο εντερο μετα την εκκενωση | αυτόματος πνευμοθώρακας

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Θάσου για τα Ραντάρ της ΥΠΑΠορεία πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Θάσου την Κυριακή 1/4, με κύριο αίτημα να μην εγκαταστήσει η ΥΠΑ ραντάρ στο βουνό Υψάριο και μάλιστα σε χώρο, που χρηματοδοτείται από κοινοτικά προγράμματα, για περιβαλλοντικά έργα και πάρκο αναψυχής.

Οι θάσιοι σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή περίπου τριών χιλιομέτρων και αφού πέρασαν απο όλα τα χωριά του νησιού, κατέληξαν στα Λιμενάρια. Ομιλητές εξήγησαν, γιατί δεν θέλουν οι κάτοικοι του νησιού τα ραντάρ στον τόπο τους και υποστήριξαν ότι απο την ακτινοβολία θα προκύψουν προβλήματα στην υγεία των 17.000 κατοίκων της Θάσου, η οποία κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί σε ημερήσια βάση 35.000 - 40.000 τουρίστες. Επιπλέον τόνισαν πως τα ραντάρ και οι άλλες εγκαταστάσεις θα προκαλέσουν μεγάλες βλάβες στον δασικό πλούτο του νησιού και το περιβάλλον.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν στο νησί για να αποτρέψουν επεισόδια, ενώ σε επιφυλακή βρισκόταν και ΜΑΤ απο την Θεσσαλονίκη. Ο ``πόλεμος`` Θασίων και ΥΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη επί μήνες και έχει επέμβει ο εισαγγελέας Καβάλας, με εντολή του οποίου σταμάτησαν για δύο μήνες οι εργασίες εγκατάστασης των ραντάρ, ενώ το ζήτημα προωθείται και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πάντως η ΥΠΑ επιμένει να εγκαταστήσει τα ραντάρ στο Υψάριο όρος της Θάσου.

Ο πρόεδρος της Πανθασιακής Επιτροπής αγώνα κατά των ραντάρ κ.Σταμάτης Χατζησταματίου δήλωσε:``Οι κάτοικοι της Θάσου δεν μπορούν να δεχτούν όσα υποστηρίζει η ΥΠΑ, ανώτεροι υπάλληλοι της οποίας πρότειναν στους Θάσιους να τοποθετηθούν τα ραντάρ, λέγοντας τους ότι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται ανελλιπώς για τη βλαπτικότητα τους η μη και μετά το πέρασμα τεσσάρων ετών (οι κάτοικοι)θα μπορέσουν να ενημερωθούν απο την ΥΠΑ για τα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος της Πανθασιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα είπε ότι``δεν μπορούμε να δεχτούμε να γίνουμε πειραματόζωα``. Η ΥΠΑ έχει αποφασίσει να εγκαταστήσει ραντάρ στην Θάσο, για να ελέγχει σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων τους αεροδιάδρομους του βορειοανατολικού Αιγαίου, για την ασφάλεια των πτήσεων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.