κολποκοιλιακος αποκλεισμος 2ου βαθμου | εξω σφυρο | σκληροδερμια

Πιο πολλά χρόνια ζουν οι κάτοικοι της νότιας ΑγγλίαςΤο προσδοκώμενο επιβίωσης για τους κατοίκους της Νότιας Αγγλίας είναι πιο υψηλό σε σχέση με τους συμπατριώτες τους που ζουν στο φτωχότερο οικονομικά βορρά, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του Office of National Statistics (ONS). Οπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΝS, το να ζει κανείς σε συγκεκριμένες περιοχές της Μ.Βρετανίας θα μπορούσε να του προσδώσει μία επιπλέον δεκαετία στη ζωή του.

Για αυτή τη μεγάλη διαφοροποίηση θεωρείται ότι ευθύνεται το διαφορετικό οικονομικό επίπεδο των κατοίκων των περιοχών αυτών. Το ONS ερεύνησε τις γεωγραφικές διαφοροποιήσεις στο προσδοκώμενο της ζωής, μεταξύ του 1995-1997. Η περιοχή Chiltern στο Buckinghamshire είχε το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής για τους άνδρες (78,4 χρόνια). Ζούσαν δηλαδή κατά μέσο όρο μία δεκαετία περισσότερο από τους άνδρες που ζούσαν στη πόλη της Γλασκώβης.

Οι γυναίκες στο East Dorset είχαν το μεγαλύτερο όρο ζωής αυτό των 83,5 ετών, δηλαδή ζούσαν κατά μέσο όρο 8,1 χρόνια περισσότερο από εκείνες της γυναίκες της Γλασκώβης και ζούσαν πάνω από 15 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες της Γλασκώβης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά σχετικά με το προσδοκώμενο ζωής των γυναικών σε 25 περιοχές της Σκωτίας, της Ουαλίας και της βόρειας Αγγλίας είχαν πέσει κατά τη τελευταία δεκαετία.

Συγκρίσεις με τα στοιχεία του Department of Environment Transport και του Regions Indices of Deprivation 2000 δείχνουν ότι η μείωση του χρόνου ζωής συνδέεται με την αύξηση της κοινωνικής αποστέρησης. Αυτό φαίνεται να παίζει μεγαλύτερο ρόλο για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες.

Ο Δρ. Peter Tiplady, πρόεδρος επιτροπής της Αγγλίας για της Δημόσια Υγεία, δήλωσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη διαφοροποίηση μεταξύ βορρά και νότου και προσθέτει ότι το κλίμα παίζει κάποιο ρόλο για την λιγότερο καλή υγεία των ατόμων, που ζουν στο βορά, αλλά πιο σημαντικό ρόλο παίζουν οι οικονομικές διαφορές.

Οπως αναφέρει συγκεκριμένα οι άνθρωποι είναι γενικά πιο φτωχοί στο βορρά και έχουν λιγότερα χρήματα να ξοδέψουν για καλή διατροφή, χόμπυ και ενασχολήσεις που ξεκουράζουν και ηρεμούν. Εχουν λιγότερες πιθανότητες να αποτελέσουν μέλη μίας λουτρόπολης ή ενός κλαμπ υγείας.

Το διαιτολόγιό τους επίσης εξαρτάται από το εισόδημά τους. Διευκρινίζει δε ο Δρ. Tiplady ότι η απλή μετακίνηση από το βορρά προς το νότο δεν θα επιφέρει ουσιώδη αλλαγή στο χρόνο ζωής ενός ατόμου, καθώς εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ο τρόπος ζωής και όχι η τοποθεσία.

Ο Δρ. Jeff French, του Health Development Agency (HDA), συμφωνεί και αναφέρει ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι αυτές που θα μπορούσαν να μειώσουν τις ανισότητες και τις διαφοροποιήσεις. ‘Οι έντονες γεωγραφικές διαφορές σε αυτή τη μελέτη είναι χαρακτηριστικές διαφορών που αφορούν στη συμπεριφορά των ατόμων απέναντι στο κάπνισμα, στη διατροφή και στη μόρφωση, μεταξύ άλλων αιτιών νοσηρότητας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.