περιαρθριτιδα ωμου φυσικοθεραπεια | θυρεοσφαιρίνης | υπόταση | αθλητισμοσ και υγεια | πολφιτιδα

Σε θέση μάχης οι οικολόγοι για τα πυρηνικά απόβλητα στην ΓερμανίαΔιαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στη Βόρεια Γερμανία προσπαθώντας να παρεμποδίσουν τη μεταφορά πυρηνικών αποβλήτων από ένα γαλλικό ατομικό εργοστάσιο. Συγκεκριμένα έχει αποφασιστεί η μεταφορά επικίνδυνων γερμανικών πυρηνικών αποβλήτων από το γαλλικό εργοστάσιο Λα Αγκ με προορισμό την αποθήκη Γκορλέμπεν στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, για ενταφιασμό τους εκεί.

Οι διαδηλωτές έχουν αντιπαραταχθεί κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, καθώς η μεταφορά πρόκειται να γίνει σιδηροδρομικά, και απειλούν ότι θα καταλάβουν στρατηγικά σημεία, προκειμένου να επιτεθούν στα βαγόνια. Μία ισχυρότατη αστυνομική δύμανη από 17.000 άνδρες βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο βίαιων συγκρούσεων με τους οικολόγους διαδηλωτές.

Πρόκειται για την πρώτη διαδήλωση από το 1997, όταν και τότε είχε γίνει μία σειρά συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, οι οποίες είχαν διαρκέσει αρκετές ημέρες. Μέσα στο σαββατοκύριακο ειρηνικοί διαδηλωτές είχαν παραταχθεί κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που καταλήγει στην αποθήκη. Το βασικό έργο και ο σκοπός των αστυνομικών είναι να εμποδίσουν τις εκατοντάδες των διαδηλωτών από το να μπλοκάρουν τη μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί με βυτία, με έξι σιδηροδρομικά φορτία.

Ενόψει του γεγονότος ότι πρόκειται για γερμανικά απόβλητα, που εστάλησαν για επεξεργασία στο γαλλικό εργοστάσιο Λα Αγκ, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η Γερμανία έχει ηθική υποχρέωσει να λάβει πίσω τα επεξεργασμένα της πυρηνικά απόβλητα. Ωστόσο οι οικολόγοι και οι αντιτιθέμενοι θεωρούν ότι η διακοπή και η παρεμπόδιση της μεταφοράς αυτών των αποβλήτων μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο πίεσης που θα οδηγούσε στο κλείσιμο αυτής της βιομηχανίας. Υπολογίζεται πάντως ότι η Γερμανία θα πρέπει για τη προσεχή δεκαετία να διενεργεί δύο τέτοιες μεταφορές ετησίως.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.