Eνας στους εννέα κατοίκους της Ν. Αφρικής είναι φορέας του AIDS

Ηταν γνωστό ότι η Νότια Αφρική ήταν η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά φορέων του AIDS στον κόσμο, ωστόσο, η αποκάλυψη ότι ένας στους εννιά κατοίκους της Νότιας Αφρικής έχει μολυνθεί από AIDS,συντάραξε την επιστημονική κοινότητα.

Κυβερνητική έρευνα που έγινε σε 400 νοσοκομεία και κλινικές σε όλη τη χώρα έδειξε πως 4,7 εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί ήταν φορείς στο τέλος του 2000. Περίπου το 24,5% των γυναικών που κατέφυγαν σε κλινικές προγεννητικού ελέγχου ήταν φορείς. Το αντίστοιχο ποσοστό το 1999 ήταν 22,4%.

Στην Ινδία, ο αριθμός των ενηλίκων που πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV έφτασε τα 3,86 εκατομμύρια την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η Ινδία, η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, έρχεται αμέσως μετά τη Νότια Αφρική στα ποσοστά φορέων του AIDS.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έρευνες σε 232 περιοχές της χώρας. Παρά το γεγονός ότι οι κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει μια πανεθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά του AIDS, υπάρχει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα εξαιτίας των διακρίσεων που γίνονται εις βάρος των φορέων και ασθενών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση