οισοφάγος παθήσεις | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | pubmed σταυροειδής συγκλειση | ακτινοβολια στα αεροπλανα

Εμφύτευση τεχνητής καρδιάςΧειρουργοί στη Νότια Αφρική εμφύτευσαν τεχνητή καρδιά σε ένα 60χρονο άνδρα, ο οποίος έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Η επέμβαση αυτή, είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SAPAΗ, η επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Σίτι Παρκ, με επικεφαλή της 10 μελούς επιστημονικής ομάδας τον δρ Βίλι Κόεν, διήρκεσε 10 ώρες και όπως δήλωσε ο καρδιοχειρουργός ο ασθενής του σήμερα " δείχνει φανταστικά".

Η τεχνητή καρδιά που τοποθετήθηκε λέγεται και "καρδιά Βερολίνου", γιατί δημιουργήθηκε στη Γερμανία μετά από συνεχείς έρευνες 25 ετών. Είναι κατασκευασμένη από πολυουρεθάνη και αποτελείται από δύο κοιλίες. Ο δρ Κόεν δήλωσε, ότι στον ασθενή με τη "νέα καρδιά ", η οποία είναι συνδεδεμένη με εξωτερική αναπνευστική μονάδα, θα πρέπει να γίνει σύντομα αντικατάσταση από μόσχευμα δότη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.