συμπτωματα απο εμβολιο ανεμοβλογιας | ελαστινη | γριπη αντιμετωπιση χωρις φαρμακα

Το Ράδιο-Βατικανό κατηγορείται για ρύπανσηΕντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται οι κεραίες του Ράδιο Βατικανό, αλλά και των οικολογικών οργανώσεων της Ιταλίας, προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης να αναβάλει την δίκη για ηλεκτρομαγνητική ρύπανση. Το Ράδιο-Βατικανό κατηγορείται απο τις διάφορες επιτροπές και οργανώσεις ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν οι κεραίες του προκάλεσαν τον θάνατο απο λευχαιμία ορισμένων ανηλίκων παιδιών που κατοικούσαν κοντά στις εγκαταστάσεις.

Αυτές, καταλαμβάνουν έκταση 425 εκταρίων βόρεια της Ρώμης, όπου υπάρχουν 50 κεραίες ύψους 100 μ. που εκπέμπουν το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Βατικανού σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 1999 μετρήσεις που έγιναν απο την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας της Ρώμης, στις περιοχές που συνορεύουν με τις κεραίες, σημείωσαν ηλεκτρομαγνητικά κύματα 17,8 βόλτ ανά μέτρο, τρείς φορές ανώτερο απο το όριο που επιτρέπει ο ιταλικός νόμος.

Πρόσφατα, όμως και μια άλλη έρευνα που έγινε απο την υγειονομική υπηρεσία κατέληξε σε ανησυχητικά συμπεράσματα: "τα παιδιά που ζουν κοντά στις εγκαταστάσεις του Ράδιο-Βατικανό κινδυνεύουν να προσβληθούν απο λευχαιμία 6 φορές περισσότερο απο τους συνομήλικους τους που ζουν στη πόλη".

Παρ'όλες τις διαμαρτυρίες που κάνουν από χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής, καταγγέλοντας και τον θάνατο τριών ανηλίκων παιδιών από λευχαιμία, μόλις χθες κατόρθωσαν να οδηγήσουν στο δικαστήριο το Βατικανό, τελικά όμως η δίκη αναβλήθηκε για καθαρά τυπικούς λόγους.

Οι συνήγοροι της Αγίας Έδρας επιχειρούν να ματαιώσουν την προσεχή δίκη επικαλούμενοι το γεγονός ότι δεν μπορούν οι Ιταλοί δικαστές να δικάσουν αντιπροσώπους άλλου κράτους.

Ο διευθυντής του Ράδιο-Βατικανό Φεντερίκο Λομπάρντι το δήλωσε ξεκάθαρα. "Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την δικαιοδοσία των Ιταλών δικαστών. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο διά της διπλωματικής οδού".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.