περίοδος χωρίς αίμα | Λιπαρατρανς | φωσφορος ορου | pathiseis enterou | τετρακεφαλος και | οστα των κατω ακρων

Η ηπαρίνη στον αγώνα κατά του καρκίνουΤο σωτήριο αντιπηκτικό φάρμακο ηπαρίνη, που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή για την πρόληψη των θρομβώσεων στο αίμα, μπορεί να βοηθά τον οργανισμό στην καταπολέμηση των μεταστάσεων του καρκίνου, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές. Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν αποδείξεις πως η ηπαρίνη περιορίζει το ενδεχόμενο μεταστάσεων, εμποδίζοντας την ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να μετακινούνται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

"Σήμερα, ο πρωτοπαθής καρκίνος δεν σκοτώνει τον καρκινοπαθή καθώς αφαιρείται χειρουργικά ή με ακτινοβολίες. Η μετάστασή του είναι αυτή που σκοτώνει", γράφει ο δρ. Αζίτ Βάρκι, κύριος συντάκτης της μελέτης που δημοσιεύει στο σημερινό της τεύχος η επιθεώρηση "Proceedings" της αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Δοκιμές του φαρμάκου σε ποντίκια έδειξαν ότι ο καρκίνος τους περιορίστηκε όπως και οι μεταστάσεις. Έτσι πλέον μελετάται το ενδεχόμενο το φάρμακο ηπαρίνη, να μπορεί βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο στο παχύ έντερο, στο πάγκρεας και στους πνεύμονες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.