γρομπαλακι στα χειλη του αιδιου | φιδια στηδυτικη Αττική | συριγγιο στο ουλο

Σημαντικές εξελίξεις στην πρόληψη και θεραπεία των νόσων του πεπτικούΣημαντικές εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία των νόσων του πεπτικού συστήματος , όπως το έλκος του δωδεκαδακτύλου ο καρκίνος του παγκρέατος, ήπατος και του παχέως εντέρου, έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Εντυπωσιακά είναι και τα επιτεύγματα και στη θεραπευτική ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση του χρόνου και του κόστους νοσηλείας των ασθενών.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής Παθολογίας του ΑΠΘ κ. Μ. Παπαδημητρίου, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα « Γαστρεντερολογικές Ημέρες – Πρόοδοι στην Γαστρεντερολογία στην αυγή του 21ου αιώνα», που θα διεξαχθεί από τις 22 έως και τις 24 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου «Hyatt Regency» της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαδημητρίου στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του πεπτικού σωλήνα, ο οποίος στις διάφορες εντοπίσεις στα όργανα του πεπτικού αποτελεί τον συχνότερα εμφανιζόμενο καρκίνου του ανθρώπου.

Στο συνέδριο θα τονιστεί η σημασία της σωστής διατροφής, των ανακαλύψεων της μοριακής βιολογίας και της ενδοσκόπησης στην πρόληψη αυτών των καρκίνων του πεπτικού, όπως επίσης και η εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού για την πρόληψη του καρκίνου του στομάχου.

Τέλος στο συνέδριο θα αναλυθεί και η ανάγκη καθολικού εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας B σε σχέση με την πρόληψη του καρκίνου του ήπατος. Ειδικά για τις ηπατίτιδες Β και C θα αφιερωθεί ένα ολόκληρο πρωϊνό του συνεδρίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.