απονευρωση | εκτακτες συστολες | red bull επιπτωσεις | αντιβιωση για ερπη ζωστηρα

Τα ψηλά τακούνια βλάπτουν την υγεία των ποδιώνΜια στις πέντε γυναίκες που φορά ψηλά τακούνια υποφέρει από πόνους στα πόδια, ενώ μόνο μία στις τρεις επιλέγει παπούτσια με κριτήριο την καλή υγεία των ποδιών της. Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο British Journal of Podiatry, διαπιστώνεται ότι ότι παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες ακολουθούν τη μόδα, μόλις σε μία από τις τρεις γυναίκες αρέσει να φορά τακούνια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από το 80% των γυναικών δεν θα άλλαζαν το τύπο των παπουτσιών που φορούν, μόνο και μόνο για να βελτιώσουν την υγεία των ποδιών τους και μία στις έξι θεωρεί ότι ένα παπούτσι ταιριάζει σωστά στο πόδι όταν πιέζει μεταξύ τους τα δάκτυλα των ποδιών.

Η δέσμευση της γυναίκας να ακολουθεί τη μόδα έχει ως άμεσο επακόλουθο να επεκτείνεται η τάση αυτή και στην επιλογή παπουτσιών για τα παιδιά της. Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισές θεωρούν ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για τα παιδιά που είναι άνω των οκτώ ετών να έχουν προηγουμένως μετρήσει ακριβώς το μέγεθος των ποδιών τους, προκειμένου να τους αγοράσουν καινούρια παπούτσια.

Επίσης θεωρούν ότι τα παιδιά από αυτή την ηλικία και εξής μπορούν να φορούν παπούτσια, ακολουθώντας τις οδηγίες της μόδας, παρά το γεγονός ότι η Society of Chiropodists and Podiatrists προειδοποιεί ότι τα οστά στα πόδια των παιδιών δεν έχουν πλήρως αναπτυχθεί σε αυτή την ηλικία και η ολοκληρωτική ανάπτυξή τους συντελείται στην ηλικία των 18 ετών.

Ο Philip Joyce, ο ποδίατρος που ήταν επικεφαλής της μελέτης ανέφερε: Η μόδα επιδρά πολύ σημαντικά στις επιλογές που κάνουμε και για πολλούς το αίσθημα ενδυνάμωσης βελτίωσης της αυτοπεποίθησης αποκτάται με το να φορούν υψηλά τακούνια ή άλλα παπούτσια της μόδας, επιλογή που υπερέχει της επιλογής για καλή υγεία των ποδιών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.