περιφερικα νευρα | ταχυτητα καθυζεισεις ερυθρων | εξετασεις αιματος ενδειξη για σκωληκοειδίτιδα

Τα τακούνια βλάπτουν σοβαρά τα γόναταTα παπούτσια με τα ψηλά, φαρδιά τακούνια, προκαλούν τις ίδιες βλάβες στα γυναικεία γόνατα με τις γόβες- στιλέτο. Στην έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό The Lancet, αναφέρεται ότι τα ψηλά, φαρδιά τακούνια προκαλούν 30% μεγαλύτερη πίεση στο γόνατο από το να περπατάει η γυναίκα ξυπόλυτη. Οι Αμερικανοί ερευνητές, συμβουλεύουν μάλιστα τις γυναίκες να μην φορούν καθόλου τακούνια.

Η ερευνητική ομάδα από το Harvard Medical School παρακολούθησε το βάδισμα και με δυο τύπους τακουνιών, 20 γυναικών, μέσης ηλικίας 34 ετών, μετρώντας παράλληλα τις φορτίσεις που δεχόταν η άρθρωση του γόνατος. Και τα δυο τακούνια είχαν 7 εκατοστά ύψος. Βρέθηκε ότι η πίεση στο γόνατο αυξάνεται κατά 26% με τα τακούνια με ευρεία βάση και 22% με τα τακούνια στιλέτο, σε σύγκριση με τη φόρτιση της άρθρωσης όταν οι γυναίκες περπατούσαν ξυπόλυτες.

Σύμφωνα με τον Δρ. Casey Kerrigan, ο οποίος διήυθηνε την έρευνα, οι φορτίσεις αυτές δικαιολογούν το γιατί η εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο στις γυναίκες είναι πολύ πιο συχνή συγκριτικά με τους άνδρες και συνιστά οι γυναίκες να μην φορούν καθόλου τακούνια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.