παθησεις τραχηλου μητρας | κοκκιωματοδις.ιστος.τη.σημαινη | αυξημενα λευκα στην εγκυμοσυνη

Ενίσχυση των μέτρων από την Ε.Ε για τον αφθώδη πυρετόΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην εκπόνηση ενός σχεδίου κατευθυντήριας οδηγίας που προβλέπει την ενίσχυση των μέτρων για την καταπολέμηση του αφθώδους πυρετού, ανακοινώθηκε σήμερα από το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας.

Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε μια γερμανική έκθεση και προβλέπει σύμφωνα με το Βερολίνο, να εξεταστούν και τα νεκρά ζώα καθώς και αυτά που προορίζονται για σφαγή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από ποιές ηλικίες ζώων θα αρχίσει ο έλεγχος.

Από την πλευρά της η Ιταλία, με αφορμή την αλματώδη εξάπλωση του αφθώδους πυρετού, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από την ΕΕ να κλείσει όλα τα εθνικά σύνορα για εισαγωγές και εξαγωγές ζώντων ζώων που υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν εκδηλώσει τη νόσο.

Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Υγείας, Ντέιβιντ Μπιρν εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αντιμετωπίζει ακόμα μια επιδημία αφθώδους πυρετού μεγάλης έκτασης που να αιτιολογεί μια επιχείρηση εμβολιασμού κατά της ασθένειας.

Οπως διαβεβαίωσε, οι ευρωπαίοι ειδικοί στην κτηνοτροφία δεν θεωρούν σήμερα αναγκαίο να επαναληφθεί ο εμβολιασμός των βοοειδών και άλλων ζώων των αγροκτημάτων, που είχε διακοπεί σε όλη την ΕΕ από την πρώτη Ιανουαρίου του 1992.

Τέλος έγινε γνωστό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το οικονομικό κόστος για την ΕΕ από την εμφάνιση της νόσου στη Βρετανία ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 50% της αποζημίωσης των βρετανών κτηνοτρόφων που επλήγησαν, θα αναλάβει η ΕΕ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.