τιμες αντιγονων ηπατιτιδας εψιλον | ποια είναι η κανονική θερμοκρασία σώματος | διαταραχη σκεψης

Πλακούντας: ασπίδα προστασίας από το AIDSΟ πλακούντας, το όργανο που συνδέει το έμβρυο με τη μητέρα μέσω του ομφαλίου λώρου, μπορεί στο εγγύς μέλλον να αποτελέσει το κλειδί στην πρόληψη της μετάδοσης του HIV από τη μητέρα στο έμβρυο. Ο "ανασταλτικός παράγοντας της λευχαιμίας", ένα μόριο το οποίο μέχρι σήμερα εθεωρείτο απαραίτητο στη διατήρηση της εγκυμοσύνης, έχει τη δυνατότητα να αναστέλει τη προγεννητική μετάδοση του HIV, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στο Children's Memorial Hospital στο Σικάγο, από τον δρ. Bruce K. Patterson και τους συνεργάτες του και δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Investigation.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα του ανασταλτικού παράγοντα της λευχαιμίας στους πλακούντες των HIV-θετικών μητέρων που μετέδωσαν τη νόσο στα παιδιά τους και στους πλακούντες των HIV-θετικών μητέρων που δεν τη μετέδωσαν. Στη δεύτερη ομάδα τα επίπεδα αυτού του παράγοντα ήταν σημαντικώς αυξημένα σε σχέση με τα επίπεδα που βρέθηκαν στην πρώτη ομάδα.

Πειραματικά, ο ανασταλτικός παράγοντας της λευχαιμίας προλαμβάνει την ανάπτυξη αρκετών στελεχών του ιού του HIV, χωρίς να αναστέλλει την ανάπτυξη των φυσιολογικών κυττάρων ή να προκαλεί κυτταρική καταστροφή. Με βάση τα παραπάνω, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ο παράγοντας αυτός είναι και δυνητικός αναστολέας του ιού του HIV.

"Τώρα δουλεύουμε στο επίπεδο να μπορέσουμε να αναδείξουμε τη φυσική έκφραση του παράγοντα αυτού σε αυτούς με λοίμωξη από HIV. Aκόμη ερευνούμε τις πιθανότητες παραγωγής αυτού του μορίου για μελλοντική φαρμακευτική χρησιμοποίησή του" δηλώνει ο δρ Patterson.

Ο δρ Stephen A. Spector, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι "η ανακάλυψη του δρ Patterson ανοίγει μια επιπρόσθετη γραμμή επίθεσης εναντίον της μετάδοσης του ιού του HIV-1 από τη μητέρα στο έμβρυο".

Το ενθαρρυντικό στην υπόθεση είναι ότι οι γιατροί δεν χρειάζονται την άμεση χορήγηση αυτού του παράγοντα. Η αιτία είναι ότι η προγεστερόνη, μια ορμόνη που παράγεται από τον πλακούντα, εκτοξεύει τα επίπεδα του ανασταλτικού παράγοντα της λευχαιμίας στα ύψη. "Κατ' αυτόν τον τρόπο, η προγεστερόνη μπορεί να προλάβει την μετάδοση του ιού από τη μητέρα στο παιδί" δήλωσε ο δρ Patterson.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.