ιογενής λοίμωξη | osta pyelou | γεωγραφικη γλωσσα | εμβολιο πνευμονιοκοκκου σε βρεφη παρενεργειες

Απομόνωση των ζώων της Θράκης επιβάλλει η ΕΕ, λόγω αφθώδους πυρετού.Η Κτηνιατρική Επιτροπή της Κοινότητας αποφάσισε χθές την επιβολή ‘εμπάργκο’ στο κρέας απο την Θράκη γιά τη παρεμπόδιση της διάδοσης της ασθένειας του αφθώδους πυρετού που πλήττει τα ζώα σε αυτή την περιοχή. Συγκεκριμένα απαγορεύεται η έξοδος απο την περιφέρεια βοοειδών, αιγοπροβάτων και χοίρων αλλά και νωπών κρεάτων καθώς, νωπού γάλακτος και όλων των παραγώγων τους που δεν έχουν υποστεί κατάλληλη θερμική επεξεργασία. Τα μέτρα καραντίνας θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την πλήρη εξάλειψη της νόσου και συνεπώς τουλάχιστον μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής το Σεπτέμβριο.

Η βασική πηγή της νόσου είναι η Τουρκία στην οποία έχουν καταγραφεί περίπου 2000 κρούσματα στα ζώα και δεν υπάρχουν ενδείξεις οτι η επιδημία έχει τεθεί έστω υπο μερικό έλεγχο. Η Κτηνιατρική Επιτροπή της Κοινότητας απεφάσισε την χορήγηση δωρεάν εμβολίων στην Τουρκία.

Η νόσος δεν προσβάλλει τον άνθρωπο είναι όμως εξαιρετικά μεταδοτική μεταξύ των ζώων και προκαλεί τον θάνατο τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.