εντονη ασκηση δυσπνοια | αποστειρωση με υγρη θερμοτητα | φυσιολογικες τιμες αριστερης κοιλιας καρδιας

ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΤΙΔΑ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η βροχιολίτιδα αποτελεί συχνή φλεγμονή των μικρών αεραγωγών (βρογχιόλια) κυρίως σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών.

Αίτια

Τα κυριότερα αίτια της νόσου είναι ο ιός του αναπνευστικού συγκυτίου, άλλοι ιοί και σπανιότερα το μυκόπλασμα της πνευμονίας.

Συμπτώματα

Τα κυριότερα συμπτώματα της νόσου είναι:
· Βήχας
· Αναπνευστικός συριγμός
· Δύσπνοια
· Ταχύπνοια
· Κυάνωση
· Πυρετός
· Ρινική καταρροή

Κλινική εξέταση - εργαστηριακά ευρήματα

Η κλινική εξέταση είναι δυνατό να καταδείξει παράταση της εκπνοής, εκπνευστικό συριγμό, ξηρούς ρόγχους και εσολκή των μεσοπλευρίων διαστημάτων εξαιτίας της εργώδους αναπνοής. Η διάγνωση τίθεται από την κλινική εξέταση, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις ενδείκνυνται μόνο για τον αποκλεισμό άλλων νόσων με παρόμοια εικόνα.

Θεραπεία

Η νόσος, όπως και οι άλλες ιογενείς λοιμώξεις, είναι αυτοπεριοριζόμενη. Η θεραπεία είναι συμπτωματική και αποσκοπεί στην προσωρινή βελτίωση των ενοχλημάτων. Έτσι σε σοβαρές λοιμώξεις ή σε βρέφη ηλικίας κάτω των 10 μηνών, είναι δυνατό να απαιτηθεί νοσηλεία, προκειμένου να χορηγηθούν υγρά, οξυγόνο και βρογχοδιασταλτικά φάρμακα. Η ριμπαβιρίνη αποτελεί αντιϊικό φάρμακο και μπορεί να χορηγηθεί σε επιλεγμένες περιπτώσεις, μέσα σε 48 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.