παραθορμονη υψηλη συμπτωματα | igg θετικο | γρομπαλαμια στον μασαζ του βραχιονα | ΓΙΑΤΙ ΝΕΚΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ?

Μήνυση για τις συνέπειες από το ΤσερνόμπιλΜήνυση κατά αγνώστου για "μόλυνση" μετά το πέρασμα του νέφους του Τσερνόμπιλ πάνω από τη Γαλλία, τον Απρίλιο του 1986, θα καταθέσει η Γαλλική Ενωση Ασθενών του Θυροειδούς, όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος της ένωσης.

Η κ. Κριστιάν Κυρτίλ, επικουρούμενη από την Επιτροπή Ερευνών και Ανεξάρτητης Πληροφόρησης για τη Ραδιενέργεια CRII-RAD, θα καταθέσει τη σχετική μήνυση στο δικαστήριο την Πέμπτη, 1η Μαρτίου, συνοδευόμενη από περίπου 50 ασθενείς.

Οι ασθενείς, που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας, προσεβλήθησαν από καρκίνο ή άλλες παθήσεις του θυροειδούς και αποδίδουν την εμφάνιση της ασθένειάς τους στα ραδιενεργά σωματίδια, τα οποία μεταφέρθηκαν με το ραδιενεργό σύννεφο, που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 1986, αμέσως μετά την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ.

Η μήνυση, που συνοδεύεται από έναν λεπτομερή φάκελλο 150 σελίδων με στοιχεία, περιλαμβάνει οξείες εκφράσεις εναντίον των γαλλικών αρχών για "ανεπάρκεια στην προστασία του γαλλικού πληθυσμού γενικώτερα και των ευπαθών ομάδων ειδικώτερα".

Η δικηγόρος παραθέτει τρείς τύπους ευθυνών της κυβέρνησης: την παραπληροφόρηση του πληθυσμού τη στιγμή της πυρηνικής έκρηξης, την άρνηση να εφαρμόσει τις γαλλικές και ευρωπαϊκές διατάξεις, την έλλειψη κινητοποίησης του πληθυσμού να αυτοπροστατευθεί έναντι των κινδύνων από τις μικρές δόσεις ακτινοβολίας.

"Εκείνο που επιθυμούμε είναι μέσα από την παρούσα μήνυση και μία πιθανή δίκη να θέσουμε το ζήτημα της προστασίας, κυρίως των παιδιών και των εγκύων γυναικών, γιατί δεν είμαστε ασφαλείς από κάποιο άλλο επεισόδιο", τονίζει η κ. Σαντάλ Λ'Ουάρ, πρόεδρος της γαλλικής ένωσης ασθενών θυροειδούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.