παυσιπονα για πλευρα | βροχοσπασμα | μερικη οδοντοστοιχια | λευκα αυξημενα ιωση | επιθεώρηση υπηρεσιών υγείας

Υποτιμήθηκαν οι επιπτώσεις του Τσέρνομπιλ θεωρεί βρετανός ειδικόςΟι επιπτώσεις από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986 φαίνεται ότι έχουν υποτιμηθεί, καθώς ένας Ουαλός στατιστικολόγος θεωρεί ότι το ραδιενεργό νέφος που προκλήθηκε από το ατύχημα ευθύνεται για την αύξηση της παιδικής θνησιμότητας, που κατά τις εκτιμήσεις του σημειώθηκε το διάστημα 1986 έως το 1989, στην Μ. Βρετανία.

Ο κ. John Urquhart τονίζει στο άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist, ότι το διάστημα αυτό σημειώθηκαν τουλάχιστον 200 περισσότεροι θάνατοι παιδιών, ενώ καταγράφηκαν και σημαντικά περισσότερες γεννήσεις παιδιών με συγγενείς ανωμαλίες.

Σύμφωνα με τη θεωρία του κ. Urquhart, η ραδιενέργεια προκάλεσε εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και ιδίως σε ιώσεις.

Στις απόψεις αυτές αντιτίθενται επιστήμονες από το National Radiological Protection Board της Βρετανίας, οι οποίοι θεωρούν ότι η συσχέτιση αυτή δεν στηρίζεται επιστημονικά, καθώς οι εκτιμήσεις του κ. Urquhart για την πορεία του ραδιενεργού νέφους πάνω από την Αγγλία δεν είναι ακριβείς.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.