μιτοξανδρόνη | φλεγμονη στο δοντι και εγκυμοσυνη | κακαο χοληστερινη | εμμηνος ρυση και αθλητισμος

Ενας στους δέκα Ελληνες πάσχει από υπέρτασηΣτη πιο ύπουλη απειλή για την υγεία των Ελλήνων μετατρέπεται η υπέρταση, καθώς, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις των επιστημόνων, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες Ελληνες πάσχουν από αυξημένη αρτηριακή πίεση. Οι μισοί από αυτούς μάλιστα δεν το γνωρίζουν, σύμφωνα με τα στοιχεία πού έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικης Εταιρείας καθηγητής κ. Δ. Αθανασιάδης, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την υπέρταση.

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης από την άλλη πλευρά, βοηθά σημαντικά στο να περιοριστούν σε ποσοστό 35% τα εγκεφαλικά επεισόδια και 15% τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Ο κ. Αθανασιάδης επεσήμανε ότι το κλειδί για την αποτελεσματική θεραπεία είναι η συμμόρφωση του ασθενή με την φαρμακευτική αγωγή, αλλά και η αλλαγή του τρόπου ζωής.

Ο ασθενής πρέπει να κατανοήσει ότι η μείωση του άγχους, η διακοπή του καπνίσματος, η απώλεια βάρους και ο περιορισμός στην χρήση του αλατιού, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αυτή η νόσος.

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι πολύ συχνά στην Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο να διαπιστώνει κάποιος ότι πάσχει από υπέρταση εντελώς τυχαία, καθώς οι περισσότεροι αποδίδουν μια ζαλάδα και γενικότερα μια κακή κατάσταση του οργανισμού σε άλλες αιτίες όπως η κόπωση ή ο εκνευρισμός, με αποτέλεσμα να μη ζητούν μέτρηση της αρτηριακής τους πίεσης.

Οσον αφορά το θέμα της χρήσης του φαρμάκου Βιάγκρα, το οποίο βοηθά στην καλύτερη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας τόνισαν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι η χρήση του φαρμάκου σε αντιυπερτασικούς ασθενείς προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.