Νοσοκόμα κατηγορείται ότι έκανε ευθανασία σε ασθενείς

Η ουγγρική αστυνομία ερευνά την υπόθεση μιας 23χρονης νοσοκόμας, που κατηγορείται ότι έκανε ευθανασία σε δεκάδες ηλικιωμένους ασθενείς, τους οποίους είχε αναλάβει να φροντίζει κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Γκιούλα Νιιρόε της Βουδαπέστης.

‘Ειδοποίησα την αστυνομία, αφού με ενημέρωσε ο επικεφαλής πτέρυγας του νοσοκομείο ότι είχαν πεθάνει πρόσφατα περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι συνήθως, όταν είχε βάρδια μια συγκεκριμένη νοσοκόμα’, τόνισε ο διευθυντής του νοσοκομείου.

Η νεαρή νοσοκόμα συνελήφθη το Σάββατο και παραδέχτηκε ότι είχε βοηθήσει 21 ασθενείς να βάλουν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα “Nepszabadsag” που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Τη νοσοκόμα αυτή οι συνάδελφοί της την είχαν βαφτίσει “μαύρο άγγελο” γιατί κάθε φορά που είχε βάρδια πέθαινε και ένας ασθενής. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, η νοσοκόμα παραδέχτηκε πως έκανε ευθανασία σε 40 ασθενείς που έπασχαν από σοβαρές αρρώστιες.

Η ίδια αποκάλυψε ότι έκανε ενέσεις με ηρεμιστικά και διάφορα άλλα φάρμακα στους ασθενείς αυτούς που έπασχαν από ανίατες ασθένειες, επειδή ήθελε να τους κάνει να μην υποφέρουν, επισημαίνεται στο άρθρο της εφημερίδας. Σημειωτέον ότι η ευθανασία είναι παράνομη στην Ουγγαρία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση