Μεταλλαγμένα τρόφιμα στην Ελληνική αγορά

Μεταλλαγμένα συστατικά βρέθηκαν σε 18 δείγματα τροφίμων, από σύνολο 240 δειγμάτων, ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Από τα 18 αυτά δείγματα, που αφορούσαν διάφορα τρόφιμα, όπως σοκολάτες, αλλαντικά, μπισκότα και προϊόντα σόγιας, τα 14 περιείχαν γενετικά τροποποιημένη σόγια και τα 4 γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι σχετικές επιχειρήσεις δεν ανέγραφαν στη συσκευασία των προϊόντων ότι αυτά περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να τα προμηθεύεται, αγνοώντας τη σύστασή τους, σε αντίθεση με τις προβλέψεις της οικείας νομοθεσίας. Για το λόγο αυτό ο ΕΦΕΤ έστειλε προς τις επιχειρήσεις σχετική επιστολή, υποδεικνύοντας την εφεξής αναγραφή τους.

Επισημαίνεται ότι μόνο η Δανία και η χώρα μας έχουν προβεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ύπαρξη γενετικά τροποιημένων συστατικών σε τρόφιμα. Οι σχετικοί δε έλεγχοι στην Ελλάδα γίνονται από το Γενικό Χημείο του Κράτους και άλλα εργαστήρια ειδικά για την ανίχνευσης της παρουσίας τέτοιων μεταλλαγμένων συστατικών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση