νόσος paget | αιμοραγια δοντιου | σιαλαδενίτιδα | οζωδες ερυθημα | χολοκυστιτιδα διατροφη | κροταφικη αρτηριτιδα

Μεταλλαγμένα τρόφιμα στην Ελληνική αγοράΜεταλλαγμένα συστατικά βρέθηκαν σε 18 δείγματα τροφίμων, από σύνολο 240 δειγμάτων, ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Από τα 18 αυτά δείγματα, που αφορούσαν διάφορα τρόφιμα, όπως σοκολάτες, αλλαντικά, μπισκότα και προϊόντα σόγιας, τα 14 περιείχαν γενετικά τροποποιημένη σόγια και τα 4 γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι σχετικές επιχειρήσεις δεν ανέγραφαν στη συσκευασία των προϊόντων ότι αυτά περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να τα προμηθεύεται, αγνοώντας τη σύστασή τους, σε αντίθεση με τις προβλέψεις της οικείας νομοθεσίας. Για το λόγο αυτό ο ΕΦΕΤ έστειλε προς τις επιχειρήσεις σχετική επιστολή, υποδεικνύοντας την εφεξής αναγραφή τους.

Επισημαίνεται ότι μόνο η Δανία και η χώρα μας έχουν προβεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ύπαρξη γενετικά τροποιημένων συστατικών σε τρόφιμα. Οι σχετικοί δε έλεγχοι στην Ελλάδα γίνονται από το Γενικό Χημείο του Κράτους και άλλα εργαστήρια ειδικά για την ανίχνευσης της παρουσίας τέτοιων μεταλλαγμένων συστατικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.