Πολύωρη επιχείρηση για μεταφορά ασθενών στη Θάσο

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση μεταφοράς από την Θάσο στο λιμάνι της Κεραμωτής Νέστου τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο νεφροπαθών, που έπρεπε να κάνουν επειγόντως αιμοκάθαρση. Στην επιχείρηση συμμετείχαν λιμενικοί, γιατροί, νοσηλευτές, καθώς και τα πληρώματα δύο επιβατηγών σκαφών.

Εκτός από τους νεφροπαθείς, Βασίλειο Μανωλάκη και Ελισάβετ Παπανικολάου, μεταφέρθηκαν και ο Βασίλειος Βασιλούδης, που είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα και η μικρούλα Ευαγγελία Λαμπρινάκη, η οποία είχε χτυπήσει στα χέρια της και έπρεπε να εισαχθεί στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου Καβάλας.

Η όλη επιχείρηση διοργανώθηκε επειδή η Θάσος παραμένει αποκλεισμένη για έβδομη συνεχή μέρα από την υπόλοιπη χώρα, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των πληρωμάτων που απασχολούνται στα φέρυ-μπόουτ και τα “δελφίνια” ζητώντας ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους, αλλα και επαναπρόσληψη απολυθέντων συναδέλφων τους. Από την απεργία έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στο νησί και φυσικά αρκετές ελλείψεις σε είδη διατροφής , φάρμακα , καύσιμα κλπ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση