χρόνια βρογχίτιδα | ελασσων φλεβα | εξανθηματα ερυθρας | υποθυρεοειδισμός συμπτώματα

Θετική γνωμοδότηση Δαφέρμου για έλεγχο DNA σε υπόπτουςΗ Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε γνωμοδότησή της που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μ. Σταθόπουλο αναφέρει ότι είναι επιτρεπτή η χρησιμοποίηση του DNA ακόμα και αν δεν υπάρχει η συγκατάθεση του υπόπτου, στις περιπτώσεις διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Στη γνωμοδότηση επισημαίνεται η ανάγκη ύπαρξης νομοθετικής ρύθμισης, που να ορίζει ρητώς ποια χαρακτηρίζονται σοβαρά εγκλήματα, αλλά και να προβλέπεται ότι η κρίση για το ποιος θεωρείται ύποπτος ή όχι εγκληματικής ενέργειας, θα ανατεθεί σε αρμόδια δικαστική αρχή, προκειμένου να υπάρχουν τα εχέγγυα ανεξαρτησίας και δημοκρατικής νομιμότητας

Ακόμα η Αρχή τονίζει ότι, πρέπει να διασφαλιστεί η καταστροφή του βιολογικού δείγματος (DNA) μετά την αποκάλυψη του ευρήματος (δράστη), όπως και ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο δείγμα DNA από για κανέναν άλλο σκοπό ή από τρίτο πρόσωπο.

Η γνωμοδότηση της Αρχής θα διαβιβασθεί στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης που επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.