σπονδυλικη στηλη | μηνισκος συμπτωματα | καταγμα στο γονατο | πυωδης αμυγδαλιτιδα αντιμετωπιση | μοιξηδοιμα

Η ασπιρίνη αποτελεσματική στην οξεία ημικρανίαΗ ασπιρίνη στη δοσολογία των 1000 mg φαίνεται να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της οξείας ημικρανίας σε πολλούς ασθενείς, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της Bayer AG στο Λεβερκούζεν και δημιοσιεύεται στο περιοδικό 'Κεφαλαλγία' τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα για τους σκοπούς αυτής της έρευνας μελετήθηκαν 343 ασθενείς με οξεία ημικρανία. Οι ασθενείς αυτοί χωρίσθηκαν σε δυο ομάδες: η πρώτη ομάδα έλαβε 1000 mg αναβράζοντα δισκία ασπιρίνης και η δεύτερη έλαβε κάποιο εικονικό φάρμακο. Η ανταπόκριση μελετήθηκε 2 ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τον δρ. Λανγκ, τον υπεύθυνο της έρευνας, οι ρυθμοί ίασης ήταν 55% στην ομάδα της ασπιρίνης και 36, 8% στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Το 29% της ομάδας της ασπιρίνης ήταν ελεύθερο συμπτωμάτων 2 ώρες αργότερα, έναντι του 16,7% της άλλης ομάδας. Την επόμενη ημέρα το 85% των ασθενών και των δυο ομάδων ήταν ελεύθερο από συμπτώματα. Και η ασπιρίνη και το εικονικό φάρμακο συνέβαλλαν στην μείωση της ναυτίας και του εμέτου. Οι παρενέργειες και στις δυο ομάδες ήταν ήπιες ή μέσης βαρύτητας.

Το συμπέρασμα του δρ. Λανγκ είναι ότι 'η χρησιμοποίηση 1000 mg ασπιρίνης σε αναβράζοντα δισκία, αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική επιλογή για εκείνους τους ασθενείς που είναι συνηθισμένοι να θεραπεύουν μόνοι τους την ημικρανία'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.