υπερπαραθυρεοειδισμός | αυτι ανατομια | κειμενο για διαφημιση για αλλαντικα | θεϊκή ατροπινη

Γκρίνπις: Επικίνδυνα αντιβιοτικά και στις γαρίδεςΗ διεθνής οικολογική οργάνωση "Γκρινπίς" ζήτησε σήμερα από την αυστριακή κυβέρνηση να απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές γαρίδων εκτροφείου από τροπικές χώρες, προειδοποιώντας ότι βρήκε ίχνη απαγορευμένων αντιβιοτικών στα οστρακόδερμα. Η "Γκρινπίς" ανακοίνωσε χθες ότι βρέθηκαν δείγματα της επικίνδυνης αντιβιοτικής ουσίας χλωραμφενικόλη σε ελέγχους που έγιναν σε τυχαία δείγματα γαρίδων εκτροφείου που πωλούνται στην αυστριακή αγορά.

'Η χρήση χλωραμφενικόλης είναι απόλυτα απαγορευμένη στα εκτροφεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση', δήλωσε η Νίνα Θίλεν, βιολόγος της "Γκρινπίς" στην Αυστρία, η οποία ειδικεύεται στα θαλάσσια είδη.
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Αυστρία έχει ήδη κλονιστεί από το φόβο της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (BSE) και τις πληροφορίες για τη χρήση παράνομων αντιβιοτικών στην εκτροφή χοίρων, και μολονότι στη χώρα δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της νόσου των τρελλών αγελάδων, οι πωλήσεις βοδινού έχουν πέσει κατακόρυφα.

Η μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ Merkur αντέδρασε άμεσα στη χθεσινή προειδοποίηση της Γκρινπίς και απέσυρε προληπτικά όλες τις γαρίδες εκτροφείου από τα ράφια της. 'Το μόνο που δεν έφυγε από τα ράφια είναι οι γαρίδες που έχουν αποδεδειγμένα αλιευτεί στην ανοιχτή θάλασσα', δήλωσε ο Μαξιμίλιαν Χοχστέγκερ, ανώτατο στέλεχος της Merkur. Είναι σημαντικό η Αυστρία να δώσει το παράδειγμα στον κόσμο και να απαγορεύσει την εισαγωγή όλων των γαρίδων εκτροφείου, κατέληξε η Θίλεν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.