χοληστερινη | πεδυ τι σημαινει | κιρρωση | δυσπλασία τραχήλου μήτρας | αιδειο | συμπτωματα ισχαιμιας εντερου

On line κόντρα για το γονιδίωμαΗ κόντρα ανάμεσα στους δύο βασικούς 'ανταγωνιστές', το Human Genome Project, που χρηματοδοτείται από κρατικά κονδύλια 16 διαφορετικών χωρών και την ιδιωτική εταιρεία Celera Genomics, έφθασε στην κορύφωσή της με την ταυτόχρονη ανακοίνωση των επιτευγμάτων τους. Στην μάχη των εντυπώσεων μετέχουν και τα έγκυρα περιοδικά Science για λογαριασμό της Celera, και το περιοδικό Nature για το Human Genome Project. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις δημοσιεύσεις και στα τα δύο sites των περιοδικών στο Internet.

To περιοδικό Nature, σε ειδικό τεύχος, δημοσιεύει α) μια κριτική εκτίμηση των εργασιών που έχουν δημοσιευθεί για το ανθρώπινο γονιδίωμα, προσπαθώντας να διατηρήσει το κλίμα της έξαψης που διακατέχει τους επιστήμονες, β) μια ανάλυση, στην οποία περιγράφονται όλες οι ευκαιρίες που προσφέρονται στους βιολόγους από το γονιδίωμα, καθώς και την προσέγγιση και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και γ) το τμήμα έρευνας που περιλαμβάνει όλες τις αναφορές των επιστημόνων, που απαρτίζουν το "Human Genome Project" και που έχουν γίνει στα διεθνή συνέδρια. Περισσότεροι από 2500 συγγραφείς από 20 εργαστήρια, έχουν συνεργαστεί γι' αυτές τις αναφορές

Στο περιοδικό Science δημοσιεύεται η αλληλουχία του ανθρώπινου γονιδιώματος από την ομάδα της ιδιωτικής εταιρείας Celera Genomics, της επιστημονικής ομάδας της οποίας ηγείται ο Craig Venter. Η ομάδα αυτή προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει τον γενετικό κώδικα του ανθρώπου χρησιμοποίησε ως δείγμα το DNA πέντε ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων όπως επίσης και στοιχεία από την έρευνα της "ανταγωνιστικής" ομάδας του Human Genome Project. Οπως φαίνεται μέσα από τα στοιχεία αυτής της έρευνας, το 99,9% των γονιδίων είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως της φυλής, γεγονός που αναδεικνύει την μοναδικότητα του ανθρώπινου είδους.

Η σημαντικότερη και εκπληκτικότερη χαρτογράφηση στην ιστορία της ανθρωπότητας έχει δημιουργήσει εκτός από την επιστημονική κόντρα που μπορεί να θεωρηθεί και κίνητρο για νέες ανακαλύψεις και αγώνα δρόμου για την εκμετάλλευση των επιστημονικών επιτευγμάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.