υπεξάρθρημα | ποτο με red bull | ???????? ???????? | χοληστερινη | τι ειναι τα βροχικα | σοκολατα με κακαο

Ασφαλές το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β'Τα εμβόλια, όπως αυτό κατά της ηπατίτιδας Β', δεν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας σκλήρυνση κατά πλάκας, υποστηρίζουν δύο μελέτες που δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση "New England Journal of Medicine". Στην πρώτη έρευνα, που έγινε σε πολλά ιατρικά κέντρα της Γαλλίας και του Καναδά, υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα ότι "ο εμβολιασμός δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο αναζωπύρωσης βραχυπρόθεσμα" στα άτομα που ήδη πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη μελέτη των φακέλων των ετών 1993-97 διαπιστώθηκε ότι "δεν υπήρξε αύξηση του κινδύνου επανεμφάνισης της ασθένειας που να συνδέεται με τα εμβόλια κατά της ηπατίτιδας β΄, της γρίπης ή του τετάνου για δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό. Το ποσοστό αύξησης κυμαινόταν από το 0,2% έως το 1%.

Η δεύτερη έρευνα διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες και δείχνει ότι "δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας β΄ και της εμφάνισης σκλήρυνσης κατά πλάκας". Η αύξηση του κινδύνου, επισημαίνουν οι ερευνητές, ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 1%. "Τα αποτελέσματα αυτά θα καθησυχάσουν όσους εμβολιάζονται, καθώς και τους ασθενείς και τους γιατρούς τους" αναφέρουν στο άρθρο οι Μπρους Τζέλιν και Ουίλιαμ Σάφνερ, της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ του Τενεσί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.