αντλιες ινσουλινης κοστος | αερια αιματος | βηματοδοτης | γονοκοκκική ουρηθρίτιδα | πυρετος σε νεογνο

Νωρίτερα η εφηβεία στις γυναίκεςΕίναι γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους, εδώ και αρκετό καιρό ότι τα αγόρια και τα κορίτσια μπαίνουν στην εφηβεία νωρίτερα από ότι συνέβαινε κατά το παρελθόν και ότι η εφηβεία διαρκεί περισσότερο. Το φαινόμενο αυτό, καθώς και οι πιθανές συνέπειες του, συζητήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον, σε συμπόσιο που διοργανώθηκε από την Environmental Media Services. Μελέτη δε που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics το 1997 και αφορούσε 17.000 κορίτσια, βρήκε ότι η μέση ηλικία εμφάνισης της εφηβείας στα λευκά κορίτσια είναι 9,7 ετών, ενώ στις Αφρο-Αμερικανίδες ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή, κατά μέσο όρο στα 8.

Η Dr. Marcia E. Herman-Giddens, κύρια ερευνήτρια και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της North Carolina δήλωσε ότι "Αυτό που παρατηρούμε είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας υγείας". Η δρ Diana Zuckerman, διεύθυντρια του Εθνικού Κέντρου Έρευνας για την Γυναίκα και την Οικογένεια συμπληρώνει ότι η πρώιμη εφηβεία έχει ψυχολογικές επιπτώσεις στα νέα κορίτσια: αρχίζουν και βγαίνουν νωρίτερα με αγόρια, αναπτύσσουν νωρίτερα σεξουαλικές επαφές και μπαίνουν στη διαδικασία μιας συμπεριφοράς ενηλίκου, χωρίς το κατάλληλο ψυχολογικό υπόβαθρο. Αυτό προκαλεί άγχος και προβλήματα στη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα το κορίτσι να ρέπει προς το κάπνισμα και το αλκοόλ. Οι επιστήμονες ανάμεσα στις πιθανές αιτίες, αναφέρουν τη παχυσαρκία, τους γενετικούς παράγοντες, το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση, τη φτωχή δίαιτα, την έλλειψη δραστηριότητας και προς μεγάλη έκπληξη, σε περίπτωση διαζυγίου, την απουσία του πατέρα από το σπίτι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.