μεταδοση λοιμωδους νοσηματος αποκλεισμος οδου μεταδοσης | λοιμωξη αναπνευστικου | κοιλια ανατομια

Αθώα τα κινητά για τον καρκίνο. Αυστηρές οδηγίες από τους ΓάλλουςΚαμιά επιστημονική μελέτη δεν έχει καταλήξει μέχρι τώρα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου στους χρήστες κινητών τηλεφώνων, αλλά θεωρείται ότι πρέπει να δίνονται αυστηρές οδηγίες για τη χρήση τους, ώστε η έκθεση των χρηστών στην ακτινοβολία να είναι μικρή. Αυτά είναι τα συμπεράσματα ομάδας γάλλων ειδικών, που ασχολήθηκαν με πολλές δημοσιευμένες μελέτες για το θέμα αυτό. Η ομάδα αυτή που δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και στελεχώνεται από επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων (φυσικούς, ακτινολόγους, επιδημιολόγους κλπ) έχει αναλύσει σε βάθος 946 μελέτες και δημοσιεύματα σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα ώστε να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για το ζήτημα αυτό.

'Τώρα, μετά από πέντε χρόνια από την κυκλοφορία των κινητών τηλεφώνων οι μέχρι τώρα διαθέσιμες μελέτες που έχουν γίνει τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα, δεν επιτρέπουν να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι υπάρχει από τη χρήση τους κίνδυνος καρκίνου στο κεφάλι', εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δρ. Ντένις Ζμίρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γκρενόμπλ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας των γάλλων ειδικών. Πολλές επιδημιολογικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σχετικά με την πιθανή σύνδεση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων με την εμφάνιση καρκίνου, δεν επιτρέπουν να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από τη λογική χρήση των κινητών. Ωστόσο, ακόμα και εάν δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι γάλλοι ειδικοί δεν αποκλείουν την εμφάνιση άλλων προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να εκδηλωθούν μερικά χρόνια αργότερα. Προς το παρόν εκείνο που προέχει κατά την γνώμη τους, είναι η όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεση των χρηστών στην ακτινοβολία και η μικρή χρήση των κινητών από τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.