κρανιο | ομφαλοκήλη σε ενηλικες | πολυουρια και συχνοουρια | εντεροκολίτιδα σε νεογνα

Κανένα κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στα εγχώρια βοοειδήΣτο συμπέρασμα ότι η νόσος των τρελών αγελάδων δεν εντοπίζεται στην Ελλάδα κατέληξαν όλοι οι εργαστηριακοί έλεγχοι που έγιναν στη χώρα μας κατά τον μήνα Ιανουάριο. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Ανωμερίτης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, για την 17η AGROTICA. Οπως είπε, υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που σώζουν την ελληνική παραγωγή βοοειδών. Ο πρώτος είναι ότι η ασθένεια εκδηλώνεται συνήθως σε ζώα που έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 30 μηνών, τη στιγμή που στην Ελλάδα τα βοοειδή σφάζονται πριν συμπληρώσουν 17 μήνες ζωής. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι από το 1.650.000 τόνους ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, μόνο 30.000-35.000 είναι οστεάλευρα, αιματάλευρα, κρεατάλευρα κτλ.

Ο Κ. Ανωμερίτης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την προηγούμενη Δευτέρα, ο Βρετανός ομόλογός του ανακοίνωσε ότι εξετάζοντας 178.000 άρρωστα ζώα, οι Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πρωτεΐνη "prion", που σχετίζεται με τη νόσο των τρελών αγελάδων, δεν περνάει στον ιστό των κρεάτων. Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι που διενεργεί το Υπουργείο, τόσο στη φυτική όσο και στη ζωΐκή παραγωγή είναι εντατικοί. Το 1999 πραγματοποιήθηκαν 186.000 έλεγχοι στη φυτική παραγωγή και 339.000 αναλύσεις σε προΐόντα ζωϊκής παραγωγής. Περί τα 19.000 ζώα θανατώθηκαν, ενώ 5.000 τόνοι ζωΐκών τροφίμων καταστράφηκαν. Παράλληλα, αρχής γενομένης από το 1995, οι επιστήμονες του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ πραγματοποιούν μηνιαίους ελέγχους σε δείγματα 50 αγροτικών προΐόντων, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ίχνη κεσίου ή ουρανίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.