Ανανέωση βιβλιαρίων ΙΚΑ μέσω ταχυδρομείου από το 2003

Για τελευταία χρονιά φέτος, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, ταλαιπωρούνται εξαιτίας του συνωστισμού που επικρατεί στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, για την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας.
Από το Σεπτέμβριο το ΙΚΑ εκσυγχρονίζεται και τίθεται σε λειτουργία το μηχανογραφικό σύστημα του Ιδρύματος και από το 2003 η ανανέωση των βιβλιαρίων θα γίνεται αυτόματα με ειδικό αυτοκόλλητο σήμα που θα αποστέλλεται στους ασφαλισμένους με το ταχυδρομείο.

Αυτή την περίοδο πάντως, ασφαλισμένοι και υπάλληλοι του Ιδρύματος περνούν μια μεγάλη δοκιμασία, καθώς στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ επικρατεί το αδιαχώρητο. Αιτία της ταλαιπωρίας είναι σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων στο ΙΚΑ, η έλλειψη προσωπικού που οδηγεί στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Οπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ, οι κενές οργανικές θέσεις φθάνουν στις 4.000. Η διοίκηση του ΙΚΑ, με ανακοίνωσή της καλεί τους ασφαλισμένους που θέλουν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους, καθώς και τους αλλοδαπούς εργαζόμενους που χρειάζονται βεβαιώσεις για τη νομιμοποίησή τους, να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος τις απογευματινές ώρες, από τις 3.30 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ. προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΙΚΑ υπενθυμίζει ότι τα βιβλιάρια των συνταξιούχων δεν χρειάζονται ανανέωση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση