διφθεριτιδα | νεκρωδε ξ γλώσσα | βακτηριο ιος | ενα πουρο την ημερα | μεγαλι δεξηα κιλια | φλεγμονή ουλα

ΠΟΥ: Δύο εκατομμύρια δολάρια για να βρουν τις συνέπειες του ουρανίουΗ Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι θα προσφερθούν δύο εκατομμύρια δολάρια για έρευνες σχετικά με τις πιθανές συνέπειες που έχει στην υγεία των πολιτών το απεμπλουτισμένο ουράνιο, που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Κόλπου και στις συγκρούσεις στα Βαλκάνια. Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΥ αναφέρεται ότι τα χρήματα θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση επιδημιολογικών ερευνών στο Ιράκ, τη Βοσνία, την Γιουγκοσλαβία, την ΠΓΔΜ και πιθανόν την Αλβανία, ώστε να φανεί εάν το απεμπλουτισμένο ουράνιο ευθύνεται για εμφάνιση μορφών καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Ο δόκτορ Χαβιέρ Λέους εκπρόσωπος της ΠΟΥ ανέφερε: "Εχουμε την πρόθεση να διαβεβαιώσουμε ότι οι πληροφορίες για τα επίπεδα κινδύνου από το απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλες πιθανές μολύνσεις του περιβάλλοντος είναι διαθέσιμες και πως η διεθνής κοινότητα έχει τις αποδείξεις για την εφαρμογή άμεσων και μακροπρόθεσμων πολιτικών και στρατηγικών με στόχο την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος". "Οι αποδείξεις για εμφανίσεις καρκίνου χρειάζεται να ενισχυθούν τόσο όσον αφορά το Ιράκ όσο και τα Βαλκάνια ώστε να καταλήξουμε σε επιδημιολογικά συμπεράσματα", πρόσθεσε ο δόκτορ Λέους, που είναι διευθυντής του τμήματος άμεσης ανθρωπιστικής δράσης της ΠΟΥ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.