πονοσ στο δοντι απο σπασιμο ανακουφιση | ψωρα σκυλου θεραπεια | χιαστοί σύνδεσμοι | ρινοσκοπηση | βηχας δεκατα

Προσοχή στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτουΠερισσότερο από το 50% των παιδικών καθισμάτων στα αυτοκίνητα είναι άχρηστα και το 80% αυτών των καθισμάτων είναι κακά τοποθετημένα. Το αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά να κινδυνεύουν. Αυτά αναφέρονται σε έρευνα του Βρετανικού περιοδικού "Μητέρα και Παιδί", στην οποία συμμετείχαν γονείς - συνδρομητές του περιοδικού. Στην Αγγλία, η οποία θεωρείται η ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη από την άποψη των τροχαίων ατυχημάτων, το 1998, 61 παιδιά πέθαναν και 1151 τραυματίστηκαν σοβαρά από κάποιο τροχαίο. Μια σύγκρουση μόλις με 5 χιλιόμετρα την ώρα, μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί.

Μόνο το 6% από τους γονείς ανέφεραν ότι τους δόθηκαν επαρκείς οδηγίες από το κατάστημα που αγόρασαν το κάθισμα, σχετικά με την τοποθέτησή του. Περισσότερο από τα μισά από τα παιδικά καθίσματα που ελέγθηκαν ήταν από δεύτερο χέρι και χωρίς όργανα ασφάλειας. Η εκδότρια του περιοδικού Dani Zur λέει ότι ένα παιδικό κάθισμα που έχει τοποθετηθεί με λανθασμένο τρόπο είναι σαν μην υπάρχει και ότι ο νόμος που προστατεύει τα παιδιά είναι εντελώς ανεπαρκής.
Οι αιτίες είναι η κακή τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος πίσω από το σημείο που συνδέεται η ζώνη του οδηγού ή του μπροστινού καθίσματος (η οποία σε σφοδρή σύγκρουση μπορεί να σπάσει και να θέσει τη ζωή του παιδιού σε κίνδυνο), το μη ασφαλές δέσιμο του παιδικού καθίσματος με το κάθισμα του αυτοκινήτου και η μη σωστή τοποθέτηση της παιδικής ζώνης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.