ατελεκτασια | ακροαστικα συμπτωματα | ωτιτιδα | ταχυτητα καθιζησης ερυθρων | παγκρεας πονος | πολυποδες εντερου | μυς

Δεν καλύπτει η ασφάλεια την σιλικόνη σε άνδρα με καρκίνοΈνας 50χρονος άνδρας, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο, μήνυσε τον εργοδότη του και την ασφαλιστική του εταιρεία επειδή όπως γράφει στη μηνυτήρια αναφορά του δεν του επιτρέπουν να βάλει εμφυτεύματα σιλικόνης, κάτι που παρέχεται στις γυναίκες που έχουν την ίδια πάθηση. Ο κ. Νικόλας Ζερβός από το Μπρούκλιν σημειώνει στη μήνυση, που κατατέθηκε τη Δευτέρα σε δικαστήριο στο Μανχάταν εναντίον της επιχείρησης Verizon και της ασφαλιστικής εταιρείας Empire Healthchoice and United Healthcare, ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο του μαστού τετάρτου βαθμού. Ο μηνυτής εργάζεται ως τεχνικός 30 χρόνια στην εταιρεία Verizon. Από την πλευρά της η εταιρεία δια της εκπροσώπου της Σάρον Κοέν-Χάγκαρ ανακοίνωσε ‘Η απόφαση μας να μην παρέχουμε τη δυνατότητα εμφύτευσης μοσχευμάτων σιλικόνης δεν βασίζεται στο φύλο. Αναθέσαμε την υπόθεση σε εξωτερικό ανεξάρτητο επιστήμονα, ο οποίος μας είπε πως κάτι τέτοιο δεν θα ωφελήσει τον ασθενή’. Η ίδια πηγή ανέφερε πως ένας δεύτερος ειδικός εξετάζει εκ νέου την υπόθεση και τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Ζερβός ανακάλυψε ότι πάσχει από την επάρατη νόσο τον περασμένο Μάρτιο και άρχισε να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Η ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη κατέβαλε χωρίς αντίρρηση τα χρήματα για την συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή. Όταν όμως τον περασμένο Οκτώβριο οι γιατροί συνέστησαν στον ασθενή έναν κύκλο εξαιρετικά υψηλής δόσης χημειοθεραπείας, την οποία θα ακολουθήσει εμφύτευση μοσχευμάτων σιλικόνης, η Empire αρνήθηκε να πληρώσει τη σχετική δαπάνη. Εξηγώντας την απόφαση της η ασφαλιστική εταιρία δήλωσε πως αυτού του είδους η μεταμόσχευση δεν καλύπτεται σε κανένα στάδιο του καρκίνου του μαστού επειδή θεωρείται 'πειραματικής' μορφής. Ο μηνυτής σημειώνει στην αναφορά του πως η ασφαλιστική εταιρεία παρέχει την εν λόγω θεραπεία σε γυναίκες ασφαλισμένες και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και με αυτόν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.