στιγμα μεσογειακη αναιμια | πληκτροδακτυλια | βρογχικο ασθμα τι να προσεχω | κυστη στο σφηνοειδη κολπο

Δελτίο ΑπεργιώνΣυνεχίζονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και έτσι θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη πανελλαδική απεργία, ενώ οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι απέχουν σήμερα από την υπηρεσία τους, θα πραγματοποιήσουν και συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή στις 6.00 μ.μ. Στο συλλαλητήριο αυτό συμμετέχουν επίσης η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ και άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων.

Επίσης από χθές και για όλη τη τρέχουσα εβδομάδα, μέχρι και την Παρασκευή τα μέλη του Συλλόγου ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να απέχουν από κάθε εκπαιδευτικό ερευνητικό και κλινικό έργο, ενώ την Πέμπτη στο Μαγγίνειο στις 12.00 ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για αποφασίσει για νέες κινητοποιήσεις. Οι Πανεπιστημιακοί γιατροί εξοργίστηκαν ιδιαίτερα από τη πρόσφατη δήλωση του υπουργού υγείας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου στο κυριακάτικο Βήμα, ο οποίος ανέφερε ότι ο πανεπιστημιακός είναι πρώτα γιατρός και μετά δάσκαλος. Απαντώντας δε οι πανεπιστημιακοί τονίζουν ότι τέτοιες δηλώσεις δεν αρμόζει να λέγονται από έναν υπουργό, αφού οι ιδιότητες του γιατρού και του δασκάλου είναι για αυτούς συνυφασμένες και δεν επιδέχονται διάκριση. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι την ομόφωνη συμπαράστασή της προς τους Πανεπιστημιακούς γιατρούς εξέφρασε και η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι με το νομοσχέδιο δημιουργείται παρέμβαση στην αυτοτέλεια του πανεπιστημίου. Αύριο στις 10.00 π.μ. έχει προγραματισθεί συνάντηση ανάμεσα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μπαμπινιώτη και στους προέδρους των Ιατρικών Σχολών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.