γατα με πνευμονια | σκυλος χρονια κολιτιδα | Ηπατικη εγκεφαλοπαθεια σταδια | ταχύτητα καθίζησης | σπονδυλοι

Αντιδράσεις στη Βρετανία για την απόφαση κλωνοποίησης εμβρύων.



Η απόφαση-ορόσημο της Βουλής των Λόρδων στη Βρετανία, να επιτρέψει με περιορισμούς την κλωνοποίηση ανθρώπινων εμβρύων, χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τη βρετανική βιομηχανία βιοτεχνολογίας και τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε και την αντίδραση πολλών οργανώσεων, που την θεωρούν ένα πρώτο βήμα, σε έναν επικίνδυνο δρόμο που θα οδηγήσει στην πλήρη κλωνοποίηση του ανθρώπου. ‘Οι επιστήμονες προσπαθούν να μας πείσουν ότι η θεραπευτική κλωνοποίηση δεν είναι αναπαραγωγική’, τόνισε ο καθηγητής κ. Σκάρις Μπρικ, πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης ‘Life’, επισημαίνοντας πως οι έρευνες αυτές είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν ‘στη δημιουργία ενός τελείως νέου ανθρώπινου όντος’ .

Ο πρόεδρος της Ενωσης βιομηχάνων Βιοτεχνολογίας κ. Κρίσπιν Κέρκμαν, δήλωσε από την άλλη πλευρά ότι ‘ο νόμος αυτός, χωρίς αμφιβολία, προκαλεί μεγάλη ανακούφιση και παράλληλα είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μας να παρουσιάσουμε τα οφέλη των ερευνών μας’, και πρόσθεσε ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, για τα σοβαρά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και για πολλά καρδιακά νοσήματα. Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος, με 120.000 μέλη, έχει την ίδια άποψη, επισημαίνοντας πως οι έρευνες σε ανθρώπινα έμβρυα είναι δυνατόν να προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς.

Τα μέλη της Βουλής των Λόρδων αποφάσισαν, έπειτα από επτάωρη συζήτηση, να υπερψηφίσουν το νόμο αυτό. Ομως η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την τελευταία στιγμή τη σύσταση επιτροπής της Βουλής των Λόρδων, που θα εξετάσει τα ηθικά και τα επιστημονικά προβλήματα που είναι πιθανό να προκύψουν από τις έρευνες, γεγονός που θα καθυστερήσει για περίπου ένα χρόνο την εφαρμογή του νόμου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.