πυλωρικη στενωση | εκκολπώματα | ρυτιδες στα ματια | Βροχιτιδα | λορδωση σε παιδια ιατρικη παρακολουθηση

Κρασί κατά του εγκεφαλικούΕνα ή δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες δεύτερου εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες μέχρι και 60%. Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 59 νοσοκομεία στην πολιτεία της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ και δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του διεθνούς ιατρικού περιοδικού 'Stroke'.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 224 γυναίκες οι οποίες είχαν περάσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες 392 χωρίς επεισόδιο στο ιστορικό τους. Όλες ρωτήθηκαν για την κατανάλωση αλκοόλ και για τον τρόπο ζωής τους. Από τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν προέκυψε ότι η μέτρια κατανάλωσης αλκοόλης και ιδιαίτερα του κρασιού ασκεί ευεργετική δράση. Το κρασί και ιδιαίτερα όταν καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του γεύματος πιθανόν να επηρεάζει την κίνηση των λιπιδίων στο αίμα. Επιπλέον το κρασί περιέχει και φυσικά αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τη δράση των ελεύθερων ριζών. Ωστόσο Θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν προτείνεται η κατανάλωση αλκοόλης στα άτομα τα οποία ήδη δεν πίνουν και να τονιστεί ότι η υπερκατανάλωση όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά βλάπτει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.