φυματιωση | συχνοουρια και φαγουρα | πονος στο γονατο πλαγια μεσα | ποσοστα υπογονιμοτητας στην ελλαδα

Αύξηση της βίας των ανηλίκων στις ΗΠΑΗ εγκληματικότητα των ανηλίκων αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αρμόδιο για θέματα δημόσιας υγείας της χώρας, γενικό χειρούργο κ. Ντέιβιντ Σάτσερ. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας αυτής, οι δολοφονίες, οι ληστείες και οι συλλήψεις εφήβων κορυφώθηκαν το 1993, οπότε η πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα ήταν πιο εύκολη σε σχέση με σήμερα. Το ποσοστό εγκληματικών πράξεων πάντως ήταν μικρότερο το 1999 σε σχέση με το 1993.

Το 1999 συνελήφθησαν περίπου 104.000 ανήλικοι κατηγορούμενοι για βίαια εγκλήματα και από αυτούς οι 1.400 φέρονται να είχαν διαπράξει ανθρωποκτονίες. Ο αριθμός των συλλήψεων είναι κατά 70% μεγαλύτερος σε σχέση με το 1983. Ενα ποσοστό 30-40% των εφήβων δηλώνουν οτι μέχρι το 1999 είχαν διαπράξει τουλάχιστον μία βίαιη πράξη πριν από την ηλικία των 17 ετών. Τα αποτελέσματα της μελέτης αντικρούουν εξάλλου την γενική εντύπωση οτι οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι είναι πιο βίαιοι από τις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού. 'Τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν με βάση τις δηλώσεις των ίδιων των εφήβων δείχνουν οτι η φυλή ή η εθνικότητα επηρεάζουν ελάχιστα τη βίαιη συμπεριφορά' καταλήγει η μελέτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.