σημεια βελονισμου στο προσωπο | ερπητοειδης στοματιτιδα | τρανσαμινασες | συνδρομο ανω κοιλης φλεβας σιντρομ

Πιθανή ευεργετική δράση του κάρυ στον καρκίνο του εντέρουΗ χρωστική ουσία κουρκούμη (turmeric), ή αλλιώς κάρυ, που χρησιμοποιείται σε πολλά ινδικά εδέσματα κρέατος και ψαριού, περιέχει ένα συστατικό που βοηθάει στην αντιμετώπιση του καρκίνου των εντέρων, σύμφωνα με μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παρασκευή φαρμάκων με βάση τα φυτά. Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας απο το συστατικό θεωρείται ότι ανακόπτει την παραγωγή κυκλο-οξυγενάσης 2(cyclo-oxygenase 2), ενός ενζύμου που εντοπίζεται σε ορισμένες μορφές καρκίνου.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Ντέϊλι Τέλεγραφ', για να συμβούν τα ανωτέρω απαιτείται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κάρι. Ο κ. Ρίτσαρντ Ντίξεϊ, διευθυντής της εταιρείας 'Phytopharm', δήλωσε πως από κλινικές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι συμπληρώματα τροφών βασιζόμενα στην ουσία κουρκούμη μπορεί να ανακόψουν την παραγωγή του ενζύμου. Σημειωτέον ότι περίπου 17.000 άνθρωποι πεθαίνουν απο καρκίνο των εντέρων κάθε χρόνο στην Βρετανία και η ασθένεια αυτή έχει καταστεί η δεύτερη κυριότερη αιτία θανάτων απο καρκίνο στην χώρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.