λοιμωξη αναπνευστικου | δοτες ματιων με hcv | στενωση της αορτικης βαλβιδας | παρατεινόμενα δεκατα

Μια απλή εξέταση αίματος για τη σχιζοφρένειαΗ ψυχική διαταραχή, που ονομάζεται σχιζοφρένεια, θα μπορούσε εύκολα να διαγνωστεί με μία απλή εξέταση αίματος, αναφέρουν οι ερευνητές. Προς το παρόν η διάγνωση βασίζεται στην ψυχιατρική αποτίμηση και στην σωστή αναφορά των συμπτωμάτων από τους ασθενείς. Οι μεταβολές του εγκεφάλου, οι οποίες οδηγούν σε αυτή την κατάσταση αποτελούν ακόμα ένα μυστήριο για τους γιατρούς. Τα αποτελέσματα πολλών ερευνών δείχνουν ότι υπάρχει κάποιος σύνδεσμος ανάμεσα στα επίπεδα μίας χημικής ουσίας του σώματος, που ονομάζεται ντοπαμίνη και στον αριθμό των υποδοχέων της χημικής αυτής ουσίας, που βρίσκονται στην επιφάνεια των νευρικών κυττάρων. Μεταγενέστερα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των υποδοχέων αυξάνει στους ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια. Ακόμα και μία συγκεκριμένη απεικονιστική εξέταση μπορεί να μετρήσει τον αριθμό αυτών των υποδοχέων σε ζωντανούς ασθενείς, αλλά όχι με ικανοποιητική ακρίβεια.

Η καθηγήτρια κ. Sara Fuchs, γράφοντας στο Proceedings of the National Academy of Sciences, αναφέρει ότι πιστεύει πως έχει ανακαλύψει έναν άλλο τρόπο για την διάγνωση της ασθένειας. Υποδοχείς της ντοπαμίνης υπάρχουν επίσης και στην επιφάνεια των λεμφοκυττάρων. Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε τον αριθμό των υποδοχέων στα κύτταρα του αίματος ασθενών, στους οποίους είχε διαγνωσθεί η σχιζοφρένεια, με τον αριθμό των υποδοχέων στα κύτταρα του αίματος υγιών ασθενών. Παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατορθώσει κανείς να μετρήσει αυτούς τους υποδοχείς στα κύτταρα του αίματος, ωστόσο η ομάδα από το Weizmann Institute του Ισραήλ ανακάλυψε ένα τρόπο να υπολογίζει τα επίπεδα των μορίων, που ελέχουν την ανάπτυξη αυτών των υποδοχέων. Μία στατιστική ανάλυση έδειξε ότι το αίμα των ασθενών με σχιζοφρένεια περιέχει κατά μέσο όρο 3,6 φορές περισσότερα τέτοια μόρια, που ονομάζονται D3 αγγελιοφόροι τμημάτων RNA, από ότι το αίμα υγιών ανθρώπων. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η εξέταση αίματος μπορεί να δώσει αξιόπιστες ενδείξεις σχετικά με το εάν κάποιος ασθενής έχει σχιζοφρένεια. Περίπου ένα ποσοστό του 1% του πληθυσμού υπολογίζεται ότι πάσχει από αυτή την κατάσταση, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με διαφορετικούς τρόπους, όπως με παραισθήσεις ή αυταπάτες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.